- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Bugarski svinjski kavarma kebab – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bugarski svinjski kavarma kebab. – svinjska lopatica, poriluk, koncentrat rajčice, mljevena crvena paprika, bijelo vino (suhog), luk (ljubičasti), peršin (sjeckani), čili papričica, ulje, sol, Poriluk dobro operemo i nasjeckamo, meso narežemo na prutiće, čili papričice sitno narežemo, a luk narežemo na trakice. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo meso, posolimo ga, promiješamo i pržimo sa svih strana. ; Nakon 6-7 minuta dodamo sjeckani poriluk, posolimo, promiješamo i pržimo još 4-5 minuta. ; Zatim dodamo koncetrat rajčice, posipamo mljevenom crvenom paprikom i čim paprika zamiriše ulijemo vino, malo promiješamo, potom ulijemo cca 200 ml vode, još jednom promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri.
; Nakon 10-ak minuta tavu maknemo s vatre, jelo rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim peršinom, trakicama luka, narezanim čili papričicama i poslužimo s pire krumpirom.; – U bugarskoj se kuhinji primjećuje utjecaj Turske i Grčke kuhinje, ali i kuhinja nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja, a ovo je jedan od najpoznatijih bugarskih recepata. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Bugarski svinjski kavarma kebab – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bugarski svinjski kavarma kebab. – svinjska lopatica, poriluk, koncentrat rajčice, mljevena crvena paprika, bijelo vino (suhog), luk (ljubičasti), peršin (sjeckani), čili papričica, ulje, sol, Poriluk dobro operemo i nasjeckamo, meso narežemo na prutiće, čili papričice sitno narežemo, a luk narežemo na trakice. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo meso, posolimo ga, promiješamo i pržimo sa svih strana. ; Nakon 6-7 minuta dodamo sjeckani poriluk, posolimo, promiješamo i pržimo još 4-5 minuta. ; Zatim dodamo koncetrat rajčice, posipamo mljevenom crvenom paprikom i čim paprika zamiriše ulijemo vino, malo promiješamo, potom ulijemo cca 200 ml vode, još jednom promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri.
; Nakon 10-ak minuta tavu maknemo s vatre, jelo rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim peršinom, trakicama luka, narezanim čili papričicama i poslužimo s pire krumpirom.; -</div>
Bugarski svinjski kavarma kebab
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bugarski svinjski kavarma kebab.
U bugarskoj se kuhinji primjećuje utjecaj Turske i Grčke kuhinje, ali i kuhinja nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja, a ovo je jedan od najpoznatijih bugarskih recepata. Dobar tek!
Bugarski svinjski kavarma kebab - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bugarski svinjski kavarma kebab. - svinjska lopatica, poriluk, koncentrat rajčice, mljevena crvena paprika, bijelo vino (suhog), luk (ljubičasti), peršin (sjeckani), čili papričica, ulje, sol, Poriluk dobro operemo i nasjeckamo, meso narežemo na prutiće, čili papričice sitno narežemo, a luk narežemo na trakice. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo meso, posolimo ga, promiješamo i pržimo sa svih strana. ; Nakon 6-7 minuta dodamo sjeckani poriluk, posolimo, promiješamo i pržimo još 4-5 minuta. ; Zatim dodamo koncetrat rajčice, posipamo mljevenom crvenom paprikom i čim paprika zamiriše ulijemo vino, malo promiješamo, potom ulijemo cca 200 ml vode, još jednom promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri.
; Nakon 10-ak minuta tavu maknemo s vatre, jelo rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim peršinom, trakicama luka, narezanim čili papričicama i poslužimo s pire krumpirom.; -
Upute po koracima:
- Poriluk dobro operemo i nasjeckamo, meso narežemo na prutiće, čili papričice sitno narežemo, a luk narežemo na trakice.
- U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo meso, posolimo ga, promiješamo i pržimo sa svih strana.
- Nakon 6-7 minuta dodamo sjeckani poriluk, posolimo, promiješamo i pržimo još 4-5 minuta.
- Zatim dodamo koncetrat rajčice, posipamo mljevenom crvenom paprikom i čim paprika zamiriše ulijemo vino, malo promiješamo, potom ulijemo cca 200 ml vode, još jednom promiješamo i kuhamo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 10-ak minuta tavu maknemo s vatre, jelo rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim peršinom, trakicama luka, narezanim čili papričicama i poslužimo s pire krumpirom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|