Buhtle s pekmezom od šljiva – U našem video receptu saznajte kako pripremiti buhtle s pekmezom od šljiva. – mlijeko, glatko brašno, oštro brašno, svježi kvasac, šećer, limun, jaje, maslac, rum, pekmez od šljiva, šećer u prahu, U zdjelicu razbijemo cijelo jaje, dodamo jedan žumanjak i umutimo ih, glatko i oštro brašno prosijemo u istu zdjelu i promiješamo, a limunovu koricu naribamo. ; U zdjelu ulijemo mlako mlijeko (cca. 35°C), dodamo mrvljeni kvasac, žličicu šećera i pjenjačom dobro izradimo sastojke. ; Zatim dodamo trećinu mješavine brašna, još jednom dobro izmiješamo sastojke, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo na toplom da se diže 15-ak minuta. ; Potom u smjesu dodamo preostalu mješavinu brašna, naribanu koricu limuna, šećer, ulijemo rum, umućena jaja i rastopljeni maslac, malo posolimo, promiješamo i kuhačom istučemo („klofamo“) tijesto dok se ne počne odvajati od stijenke zdjele. ; Ovako pripremljeno tijesto prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže. ; Nakon 40-ak minuta tijesto premjestimo na pobrašnjenu radnu površinu i razvaljamo ga na debljinu 1 centimetra, iz njega izrežemo krugove promjera 6-7 centimetara, a višak tijesta odstranimo. ; Svaki krug od tijesta nadjenemo pekmezom od šljiva, od njih oblikujemo kuglice spajajući im rubove i pazeći da ne iscuri nadjev, umočimo ih u rastopljeni maslac i namašćenom stranom okrenutom prema gore, slažemo u maslacem premazanu i pobrašnjenu vatrostalnu posudu te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta. ; Gotove buhtle posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; – Buhtle su okrugli kolači od dizanog tijesta, proizvedenog od glatkog i oštrog brašna, sa slatkim i slanim punjenjem, potječu iz češke pokrajine Bohemije, a udomaćile su se u njemačkoj, austrijskoj, mađarskoj i našoj kuhinji. Ukoliko sami želite pripremiti ova fina i slatka peciva, slijedite naše upute.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Buhtle s pekmezom od šljiva – U našem video receptu saznajte kako pripremiti buhtle s pekmezom od šljiva. – mlijeko, glatko brašno, oštro brašno, svježi kvasac, šećer, limun, jaje, maslac, rum, pekmez od šljiva, šećer u prahu, U zdjelicu razbijemo cijelo jaje, dodamo jedan žumanjak i umutimo ih, glatko i oštro brašno prosijemo u istu zdjelu i promiješamo, a limunovu koricu naribamo. ; U zdjelu ulijemo mlako mlijeko (cca. 35°C), dodamo mrvljeni kvasac, žličicu šećera i pjenjačom dobro izradimo sastojke. ; Zatim dodamo trećinu mješavine brašna, još jednom dobro izmiješamo sastojke, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo na toplom da se diže 15-ak minuta. ; Potom u smjesu dodamo preostalu mješavinu brašna, naribanu koricu limuna, šećer, ulijemo rum, umućena jaja i rastopljeni maslac, malo posolimo, promiješamo i kuhačom istučemo („klofamo“) tijesto dok se ne počne odvajati od stijenke zdjele. ; Ovako pripremljeno tijesto prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže. ; Nakon 40-ak minuta tijesto premjestimo na pobrašnjenu radnu površinu i razvaljamo ga na debljinu 1 centimetra, iz njega izrežemo krugove promjera 6-7 centimetara, a višak tijesta odstranimo. ; Svaki krug od tijesta nadjenemo pekmezom od šljiva, od njih oblikujemo kuglice spajajući im rubove i pazeći da ne iscuri nadjev, umočimo ih u rastopljeni maslac i namašćenom stranom okrenutom prema gore, slažemo u maslacem premazanu i pobrašnjenu vatrostalnu posudu te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta. ; Gotove buhtle posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -</div>
Buhtle s pekmezom od šljiva
U našem video receptu saznajte kako pripremiti buhtle s pekmezom od šljiva.
Buhtle su okrugli kolači od dizanog tijesta, proizvedenog od glatkog i oštrog brašna, sa slatkim i slanim punjenjem, potječu iz češke pokrajine Bohemije, a udomaćile su se u njemačkoj, austrijskoj, mađarskoj i našoj kuhinji. Ukoliko sami želite pripremiti ova fina i slatka peciva, slijedite naše upute.
Buhtle s pekmezom od šljiva - U našem video receptu saznajte kako pripremiti buhtle s pekmezom od šljiva. - mlijeko, glatko brašno, oštro brašno, svježi kvasac, šećer, limun, jaje, maslac, rum, pekmez od šljiva, šećer u prahu, U zdjelicu razbijemo cijelo jaje, dodamo jedan žumanjak i umutimo ih, glatko i oštro brašno prosijemo u istu zdjelu i promiješamo, a limunovu koricu naribamo. ; U zdjelu ulijemo mlako mlijeko (cca. 35°C), dodamo mrvljeni kvasac, žličicu šećera i pjenjačom dobro izradimo sastojke. ; Zatim dodamo trećinu mješavine brašna, još jednom dobro izmiješamo sastojke, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo na toplom da se diže 15-ak minuta. ; Potom u smjesu dodamo preostalu mješavinu brašna, naribanu koricu limuna, šećer, ulijemo rum, umućena jaja i rastopljeni maslac, malo posolimo, promiješamo i kuhačom istučemo („klofamo“) tijesto dok se ne počne odvajati od stijenke zdjele. ; Ovako pripremljeno tijesto prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže. ; Nakon 40-ak minuta tijesto premjestimo na pobrašnjenu radnu površinu i razvaljamo ga na debljinu 1 centimetra, iz njega izrežemo krugove promjera 6-7 centimetara, a višak tijesta odstranimo. ; Svaki krug od tijesta nadjenemo pekmezom od šljiva, od njih oblikujemo kuglice spajajući im rubove i pazeći da ne iscuri nadjev, umočimo ih u rastopljeni maslac i namašćenom stranom okrenutom prema gore, slažemo u maslacem premazanu i pobrašnjenu vatrostalnu posudu te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta. ; Gotove buhtle posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -
U zdjelicu razbijemo cijelo jaje, dodamo jedan žumanjak i umutimo ih, glatko i oštro brašno prosijemo u istu zdjelu i promiješamo, a limunovu koricu naribamo.
U zdjelu ulijemo mlako mlijeko (cca. 35°C), dodamo mrvljeni kvasac, žličicu šećera i pjenjačom dobro izradimo sastojke.
Zatim dodamo trećinu mješavine brašna, još jednom dobro izmiješamo sastojke, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo na toplom da se diže 15-ak minuta.
Potom u smjesu dodamo preostalu mješavinu brašna, naribanu koricu limuna, šećer, ulijemo rum, umućena jaja i rastopljeni maslac, malo posolimo, promiješamo i kuhačom istučemo („klofamo“) tijesto dok se ne počne odvajati od stijenke zdjele.
Ovako pripremljeno tijesto prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže.
Nakon 40-ak minuta tijesto premjestimo na pobrašnjenu radnu površinu i razvaljamo ga na debljinu 1 centimetra, iz njega izrežemo krugove promjera 6-7 centimetara, a višak tijesta odstranimo.
Svaki krug od tijesta nadjenemo pekmezom od šljiva, od njih oblikujemo kuglice spajajući im rubove i pazeći da ne iscuri nadjev, umočimo ih u rastopljeni maslac i namašćenom stranom okrenutom prema gore, slažemo u maslacem premazanu i pobrašnjenu vatrostalnu posudu te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
Gotove buhtle posipamo šećerom u prahu i poslužimo.