- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Bulgur s povrćem – Saznajte kako pripremiti bulgur s povrćem u našem video receptu. – bulgur, kokošji temeljac, luk, tikvice, mrkva, svježa crvena paprika, korijen celera, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Češnjak protisnemo, a ostalo povrće očistimo, operemo i narežemo na kockice.
; U lonac s vrelom juhom dodamo bulgur, promiješamo, poklopimo, maknemo s vatre i ostavimo da odstoji 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, korijen celera, mrkvu, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 8-10 minuta dodamo tikvicu i papriku, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo još 3-4 minute. ; Zatim tavu s povrćem maknemo s vatre, dodamo bulgur i nježno izmiješamo sastojke. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Bulgur je prerađevina pšenice, odnosno kuhana, usitnjena te posušena pšenica. Zbog ovog postupka ne zahtjeva dugu termičku obradu. Bogat je ugljikohidratima ali sadrži i proteine te jako malo masnoća. Veći je izvor ugljikohidrata od riže, a zbog velikog udjela vlakana je dobar izbor i za dijetnu prehranu. Ako mu još dodamo i fini umak s povrćem moramo biti oprezni da ne puknemo od zdravlja!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Bulgur s povrćem – Saznajte kako pripremiti bulgur s povrćem u našem video receptu. – bulgur pšenica, kokošiji temeljac, luk, tikvice, mrkva, svježa crvena paprika, korijen celera, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Češnjak protisnemo, a ostalo povrće očistimo, operemo i narežemo na kockice.
; U lonac s vrelom juhom dodamo bulgur, promiješamo, poklopimo, maknemo s vatre i ostavimo da odstoji 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, korijen celera, mrkvu, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 8-10 minuta dodamo tikvicu i papriku, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo još 3-4 minute. ; Zatim tavu s povrćem maknemo s vatre, dodamo bulgur i nježno izmiješamo sastojke. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Bulgur s povrćem
Saznajte kako pripremiti bulgur s povrćem u našem video receptu.
Bulgur je prerađevina pšenice, odnosno kuhana, usitnjena te posušena pšenica. Zbog ovog postupka ne zahtjeva dugu termičku obradu. Bogat je ugljikohidratima ali sadrži i proteine te jako malo masnoća. Veći je izvor ugljikohidrata od riže, a zbog velikog udjela vlakana je dobar izbor i za dijetnu prehranu. Ako mu još dodamo i fini umak s povrćem moramo biti oprezni da ne puknemo od zdravlja!
Bulgur s povrćem - Saznajte kako pripremiti bulgur s povrćem u našem video receptu. - bulgur pšenica, kokošiji temeljac, luk, tikvice, mrkva, svježa crvena paprika, korijen celera, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Češnjak protisnemo, a ostalo povrće očistimo, operemo i narežemo na kockice.
; U lonac s vrelom juhom dodamo bulgur, promiješamo, poklopimo, maknemo s vatre i ostavimo da odstoji 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, korijen celera, mrkvu, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 8-10 minuta dodamo tikvicu i papriku, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo još 3-4 minute. ; Zatim tavu s povrćem maknemo s vatre, dodamo bulgur i nježno izmiješamo sastojke. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Češnjak protisnemo, a ostalo povrće očistimo, operemo i narežemo na kockice.
- U lonac s vrelom juhom dodamo bulgur, promiješamo, poklopimo, maknemo s vatre i ostavimo da odstoji 20-ak minuta.
- Za to vrijeme u tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, korijen celera, mrkvu, češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
- Nakon 8-10 minuta dodamo tikvicu i papriku, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo još 3-4 minute.
- Zatim tavu s povrćem maknemo s vatre, dodamo bulgur i nježno izmiješamo sastojke.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 120
Rating: 4.55
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|