- Almo Čatlak
- 140 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Bundeva punjena mljevenim mesom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bundevu punjenu mljevenim mesom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- hokkaido bundeva, 1.5 kg
- mljevena junetina, 500 g
- luk, 2 glavice
- češnjak, 2 režnja
- chili jalapeno, 1/2 žličice
- povrtni temeljac, 200 ml
- rajčica, 200 g sjeckana
- kukuruz, 200 g mladi
- svježe crvene paprike, 1
- zelene masline, 10 komada
- riža, 100 g dugog zrna ili parboiled
- mileram, 100 g
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Donji dio bundeve odrežemo, odnosno poravnamo kako bi bundeva ravno stajala. Zatim bundevu u krug zarežemo i sa nje skinemo pola kore. Sada bundevu izdubimo i odstranimo joj srednji mekani dio.
- Sada u tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, na ulje stavimo sjeckani luk, malo ga posolimo i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne omekša.
- Na omekšali luk sada dodamo rižu, odmah zatim dodamo i mljeveno meso i kada ga počnemo pržiti lagano ga pritišćemo kako bi postalo zrnato.
- Nakon desetak minuta prženja u tavu protisnemo režnjeve češnjaka, dodatno začinimo chilli jalapenom, još malo promiješamo i čim češnjak počne puštati miris ulijemo povrtni ili mesni temeljac. Odmah zatim dodamo na kockice narezanu papriku i kukuruz šećerac koji smo prethodno ocijedili.
- Sve zajedno zatim posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, još malo promiješamo i na laganoj vatri kuhamo još nekoliko minuta. Za to vrijeme nasjeckamo nekoliko otkoštenih maslina te i njih dodamo preko mljevenog mesa.
- Nakon poprilici 3-4 minute kada je paprika lagano omekšala u tavu ulijemo još malo sjeckane rajčice, izmiješamo sastojke i ugasimo vatru. Svi sastojci su spremni za nadjevanje bundeve.
- Sada bundeve nadjevamo pripremljenom smjesom, a na vrh smjese stavljamo žlicu milerama.
- Svaku bundevu lagano poklopimo i stavljamo u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
- Nakon poprilici sat vremena naše bundeve s mljevenim mesom su gotove i možemo ih poslužiti. Vadimo ih u tanjure i ukrasimo pokojim listićem peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:140minuta |