Bundeva punjena mljevenim mesom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti bundevu punjenu mljevenim mesom. – hokkaido bundeva, mljevena junetina, luk, češnjak, chili jalapeno, povrtni temeljac, rajčica (sjeckana), kukuruz (mladi), svježa crvena paprika, zelene masline, riža (dugog zrna ili parboiled), mileram, ulje, sol, Donji dio bundeve odrežemo, odnosno poravnamo kako bi bundeva ravno stajala. Zatim bundevu u krug zarežemo i sa nje skinemo pola kore. Sada bundevu izdubimo i odstranimo joj srednji mekani dio. ; Sada u tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, na ulje stavimo sjeckani luk, malo ga posolimo i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Na omekšali luk sada dodamo rižu, odmah zatim dodamo i mljeveno meso i kada ga počnemo pržiti lagano ga pritišćemo kako bi postalo zrnato. ; Nakon desetak minuta prženja u tavu protisnemo režnjeve češnjaka, dodatno začinimo chilli jalapenom, još malo promiješamo i čim češnjak počne puštati miris ulijemo povrtni ili mesni temeljac. Odmah zatim dodamo na kockice narezanu papriku i kukuruz šećerac koji smo prethodno ocijedili. ; Sve zajedno zatim posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, još malo promiješamo i na laganoj vatri kuhamo još nekoliko minuta. Za to vrijeme nasjeckamo nekoliko otkoštenih maslina te i njih dodamo preko mljevenog mesa. ; Nakon poprilici 3-4 minute kada je paprika lagano omekšala u tavu ulijemo još malo sjeckane rajčice, izmiješamo sastojke i ugasimo vatru. Svi sastojci su spremni za nadjevanje bundeve. ; Sada bundeve nadjevamo pripremljenom smjesom, a na vrh smjese stavljamo žlicu milerama. ; Svaku bundevu lagano poklopimo i stavljamo u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. ; Nakon poprilici sat vremena naše bundeve s mljevenim mesom su gotove i možemo ih poslužiti. Vadimo ih u tanjure i ukrasimo pokojim listićem peršina. ; –
Bundeva punjena mljevenim mesom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bundevu punjenu mljevenim mesom.
Donji dio bundeve odrežemo, odnosno poravnamo kako bi bundeva ravno stajala. Zatim bundevu u krug zarežemo i sa nje skinemo pola kore. Sada bundevu izdubimo i odstranimo joj srednji mekani dio.
Sada u tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, na ulje stavimo sjeckani luk, malo ga posolimo i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne omekša.
Na omekšali luk sada dodamo rižu, odmah zatim dodamo i mljeveno meso i kada ga počnemo pržiti lagano ga pritišćemo kako bi postalo zrnato.
Nakon desetak minuta prženja u tavu protisnemo režnjeve češnjaka, dodatno začinimo chilli jalapenom, još malo promiješamo i čim češnjak počne puštati miris ulijemo povrtni ili mesni temeljac. Odmah zatim dodamo na kockice narezanu papriku i kukuruz šećerac koji smo prethodno ocijedili.
Sve zajedno zatim posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, još malo promiješamo i na laganoj vatri kuhamo još nekoliko minuta. Za to vrijeme nasjeckamo nekoliko otkoštenih maslina te i njih dodamo preko mljevenog mesa.
Nakon poprilici 3-4 minute kada je paprika lagano omekšala u tavu ulijemo još malo sjeckane rajčice, izmiješamo sastojke i ugasimo vatru. Svi sastojci su spremni za nadjevanje bundeve.
Sada bundeve nadjevamo pripremljenom smjesom, a na vrh smjese stavljamo žlicu milerama.
Svaku bundevu lagano poklopimo i stavljamo u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
Nakon poprilici sat vremena naše bundeve s mljevenim mesom su gotove i možemo ih poslužiti. Vadimo ih u tanjure i ukrasimo pokojim listićem peršina.