- Almo Čatlak
- 60 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Burek sa sirom
Saznajte kako pripremiti burek sa sirom u našem video receptu.
Ako u Bosni zatražite burek sa sirom, očekujte zbunjeni pogled i podužu kritiku vaše ignorantnosti. Jer ne postoji takva stvar kao što je burek sa sirom. Burek se radi sa mesom, a sve ostalo su pite. No u Hrvatskoj se naziv "burek od sira" toliko ukorijenio da ga uz laganu strepnju koristimo i mi, nadajući se da nećemo na sebe navući bijes burekofila.
Burek sa sirom - Saznajte kako pripremiti burek sa sirom u našem video receptu. - kore za savijače (od vučenog tijesta), sir feta, kravlji sir (svježeg), kiselo vrhnje, jaje, mlijeko, ulje, sol, U zdjeli razmutimo jaja, posolimo, dodamo žlicu ulja i rahlo umiješamo oba sira i vrhnje. ; Pod mlazom vode namočimo jednu čistu kuhinjsku krpu (koja ne pušta dlačice) i rasprostremo je ispred sebe na radnu površinu. ; Uzmemo jednu koru vučenog tijesta i prebacimo je na mokru kuhinjsku krpu da s jedne strane upije vlagu. ; U zdjelici pomiješamo 1 dl mlijeka i ulja i istom mješavinom prstima, tanko namažemo gornji dio kore. ; Tako navlaženu koru po cijeloj površini nadijevamo tankim slojem smjese od sira, zamotamo je uz pomoć kuhinjske krpe i svijamo u pužnicu. ; Tako nadjevena i oblikovana tijesta slažemo jedno do drugog na uljem premazanu vatrostalnu posudu ili pleh i prije pečenja poprskamo ostatkom mješavine mlijeka i ulja. ; Stavljamo u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 170°C oko 30 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kore za savijače, 12 od vučenog tijesta
- sir feta, 400 g
- kravlji sir, 300 g svježeg
- kiselo vrhnje, 350 ml
- jaja, 6
- mlijeko, 200 ml
- ulje, 200 ml
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjeli razmutimo jaja, posolimo, dodamo žlicu ulja i rahlo umiješamo oba sira i vrhnje.
- Pod mlazom vode namočimo jednu čistu kuhinjsku krpu (koja ne pušta dlačice) i rasprostremo je ispred sebe na radnu površinu.
- Uzmemo jednu koru vučenog tijesta i prebacimo je na mokru kuhinjsku krpu da s jedne strane upije vlagu.
- U zdjelici pomiješamo 1 dl mlijeka i ulja i istom mješavinom prstima, tanko namažemo gornji dio kore.
- Tako navlaženu koru po cijeloj površini nadijevamo tankim slojem smjese od sira, zamotamo je uz pomoć kuhinjske krpe i svijamo u pužnicu.
- Tako nadjevena i oblikovana tijesta slažemo jedno do drugog na uljem premazanu vatrostalnu posudu ili pleh i prije pečenja poprskamo ostatkom mješavine mlijeka i ulja.
- Stavljamo u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 170°C oko 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |