Burek sa sirom

  • 60 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Burek sa sirom
Saznajte kako pripremiti burek sa sirom u našem video receptu.

Ako u Bosni zatražite burek sa sirom, očekujte zbunjeni pogled i podužu kritiku vaše ignorantnosti. Jer ne postoji takva stvar kao što je burek sa sirom. Burek se radi sa mesom, a sve ostalo su pite. No u Hrvatskoj se naziv "burek od sira" toliko ukorijenio da ga uz laganu strepnju koristimo i mi, nadajući se da nećemo na sebe navući bijes burekofila.

Burek sa sirom - Saznajte kako pripremiti burek sa sirom u našem video receptu. - kore za savijače (od vučenog tijesta), sir feta, kravlji sir (svježeg), kiselo vrhnje, jaje, mlijeko, ulje, sol, U zdjeli razmutimo jaja, posolimo, dodamo žlicu ulja i rahlo umiješamo oba sira i vrhnje. ; Pod mlazom vode namočimo jednu čistu kuhinjsku krpu (koja ne pušta dlačice) i rasprostremo je ispred sebe na radnu površinu. ; Uzmemo jednu koru vučenog tijesta i prebacimo je na mokru kuhinjsku krpu da s jedne strane upije vlagu. ; U zdjelici pomiješamo 1 dl mlijeka i ulja i istom mješavinom prstima, tanko namažemo gornji dio kore. ; Tako navlaženu koru po cijeloj površini nadijevamo tankim slojem smjese od sira, zamotamo je uz pomoć kuhinjske krpe i svijamo u pužnicu. ; Tako nadjevena i oblikovana tijesta slažemo jedno do drugog na uljem premazanu vatrostalnu posudu ili pleh i prije pečenja poprskamo ostatkom mješavine mlijeka i ulja. ; Stavljamo u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 170°C oko 30 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjeli razmutimo jaja, posolimo, dodamo žlicu ulja i rahlo umiješamo oba sira i vrhnje.
  2. Pod mlazom vode namočimo jednu čistu kuhinjsku krpu (koja ne pušta dlačice) i rasprostremo je ispred sebe na radnu površinu.
  3. Uzmemo jednu koru vučenog tijesta i prebacimo je na mokru kuhinjsku krpu da s jedne strane upije vlagu.
  4. U zdjelici pomiješamo 1 dl mlijeka i ulja i istom mješavinom prstima, tanko namažemo gornji dio kore.
  5. Tako navlaženu koru po cijeloj površini nadijevamo tankim slojem smjese od sira, zamotamo je uz pomoć kuhinjske krpe i svijamo u pužnicu.
  6. Tako nadjevena i oblikovana tijesta slažemo jedno do drugog na uljem premazanu vatrostalnu posudu ili pleh i prije pečenja poprskamo ostatkom mješavine mlijeka i ulja.
  7. Stavljamo u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 170°C oko 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 35
Rating: 4.4
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: