Burgeri od kvinoje i bulgura

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Burgeri od kvinoje i bulgura
U našem video receptu saznajte kako pripremiti burgere od kvinoje i bulgura.

Protivno mišljenju da je sjeme kvinoje žitarica, stoji činjenica da ona uopće ne spada u žitarice, dakle u porodicu trava, već u porodicu špinata. No bilo kako bilo kvinoja je izuzetno zdrava namirnica, puna proteina i odličan je izbor za izradu bezmesnih burgera.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mješavinu kvinoje i bulgura stavimo u lonac s 900 ml vrele i posoljene vode i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a zatim ju ocijedimo, premjestimo u prikladnu posudu, dodamo maslac, razgrnemo vilicom i ostavimo da se hladi.
  2. Za to vrijeme mladi luk nasjeckamo, mrkvu i punomasni sir naribamo, kim izmrvimo u mužaru, a jaja umutimo.
  3. U zdjelu s jajima dodamo češnjak u granulama, šećer i brašno te pjenjačom dobro izmiješamo sastojke.
  4. Kad smjesa postane jednolična umiješamo kravlji sir, dodamo naribani punomasni sir i mrkvu, sjeckani mladi luk, začinimo mrvljenim kimom, solju i paprom te izmiješamo sastojke.
  5. Zatim dodamo ohlađenu mješavinu kvinoje i bulgura te još jednom dobro promiješamo.
  6. Pomoću dvije žlice odvojimo malo smjese, stavimo ju na tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, i oblikujemo burger te postupak ponovimo s preostalom smjesom.
  7. Nakon 3-4 minute burgere okrenemo na drugu stranu i pečemo ih još toliko.
  8. Za to vrijeme krastavac i rajčice narežemo na tanke ploške, a peciva prepolovimo.
  9. Gotove burgere nakratko izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
  10. Na donje polovice peciva stavimo po krišku rajčice i krastavca, preko njih burgere, zatim ponovo po krišku rajčice i krastavca, poklopimo ih gornjim polovicama peciva i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: