Caneloni s povrćem i dimljenim lososom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti canelone s povrćem i dimljenim lososom. – tjestenina za lazanje, dimljeni losos, brokula, mrkva, poriluk, mileram, jaje, muškatni oraščić (naribanog), limun, maslac, brašno, mlijeko, sir mozzarella, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Sir mozzarellu naribamo, mrkvu narežemo na kolutiće, poriluk na trakice, brokuli odvojimo cvjetiće, a stabljiku narežemo na kockice. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu mrkvu i stabljiku brokule, trakice poriluka, posolimo, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon 6-7 minuta tavu maknemo s vatre, na povrće dodamo cvjetiće brokule, promiješamo i ostavimo da se povrće hladi. ; Za to vrijeme u drugu tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo brašno i pržimo ga dok ne počne dobivati boju, stalno miješajući pjenjačom. Potom ulijevamo mlijeko, stalno miješajući i pazeći da ne ostanu grudice.; Kada smo dobili kremasti umak bešamel tavu maknemo s vatre, dodamo muškatni oraščić, posolimo, ulijemo malo soka od limuna i dobro izmiješamo sastojke. ; U zdjelicu s mileramom razbijemo jaja i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu prelijemo preko rashlađenog povrća i promiješamo. ; Potom dodamo umak bešamel i još jednom dobro izmiješamo sastojke. ; Na radnu površinu stavimo listove tijesta za lazanje, nadjenemo ih mješavinom povrće i bešamel umaka te kriškama dimljenog lososa, savijemo ih i premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. ; Preko canelona rasporedimo preostalu mješavinu povrća i umaka, posipamo naribanom mozzarellom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Lososi žive ili cijeli život u slatkim vodama, ili se u njima samo legu i mrijeste, da bi potom otišle u najbliže more ili nama u kuhinju. Pogledajte put ovog lososa od rijeke, preko mora, kroz dim u pećnicu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Caneloni s povrćem i dimljenim lososom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti canelone s povrćem i dimljenim lososom. – tjestenina za lazanje, dimljeni losos, brokula, mrkva, poriluk, mileram, jaje, muškatni oraščić (naribanog), limun, maslac, brašno, mlijeko, sir mozzarella, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Sir mozzarellu naribamo, mrkvu narežemo na kolutiće, poriluk na trakice, brokuli odvojimo cvjetiće, a stabljiku narežemo na kockice. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu mrkvu i stabljiku brokule, trakice poriluka, posolimo, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon 6-7 minuta tavu maknemo s vatre, na povrće dodamo cvjetiće brokule, promiješamo i ostavimo da se povrće hladi. ; Za to vrijeme u drugu tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo brašno i pržimo ga dok ne počne dobivati boju, stalno miješajući pjenjačom. Potom ulijevamo mlijeko, stalno miješajući i pazeći da ne ostanu grudice.; Kada smo dobili kremasti umak bešamel tavu maknemo s vatre, dodamo muškatni oraščić, posolimo, ulijemo malo soka od limuna i dobro izmiješamo sastojke. ; U zdjelicu s mileramom razbijemo jaja i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu prelijemo preko rashlađenog povrća i promiješamo. ; Potom dodamo umak bešamel i još jednom dobro izmiješamo sastojke. ; Na radnu površinu stavimo listove tijesta za lazanje, nadjenemo ih mješavinom povrće i bešamel umaka te kriškama dimljenog lososa, savijemo ih i premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. ; Preko canelona rasporedimo preostalu mješavinu povrća i umaka, posipamo naribanom mozzarellom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Caneloni s povrćem i dimljenim lososom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti canelone s povrćem i dimljenim lososom.
Lososi žive ili cijeli život u slatkim vodama, ili se u njima samo legu i mrijeste, da bi potom otišle u najbliže more ili nama u kuhinju. Pogledajte put ovog lososa od rijeke, preko mora, kroz dim u pećnicu.
Caneloni s povrćem i dimljenim lososom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti canelone s povrćem i dimljenim lososom. - tjestenina za lazanje, dimljeni losos, brokula, mrkva, poriluk, mileram, jaje, muškatni oraščić (naribanog), limun, maslac, brašno, mlijeko, sir mozzarella, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Sir mozzarellu naribamo, mrkvu narežemo na kolutiće, poriluk na trakice, brokuli odvojimo cvjetiće, a stabljiku narežemo na kockice. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu mrkvu i stabljiku brokule, trakice poriluka, posolimo, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon 6-7 minuta tavu maknemo s vatre, na povrće dodamo cvjetiće brokule, promiješamo i ostavimo da se povrće hladi. ; Za to vrijeme u drugu tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo brašno i pržimo ga dok ne počne dobivati boju, stalno miješajući pjenjačom. Potom ulijevamo mlijeko, stalno miješajući i pazeći da ne ostanu grudice.; Kada smo dobili kremasti umak bešamel tavu maknemo s vatre, dodamo muškatni oraščić, posolimo, ulijemo malo soka od limuna i dobro izmiješamo sastojke. ; U zdjelicu s mileramom razbijemo jaja i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu prelijemo preko rashlađenog povrća i promiješamo. ; Potom dodamo umak bešamel i još jednom dobro izmiješamo sastojke. ; Na radnu površinu stavimo listove tijesta za lazanje, nadjenemo ih mješavinom povrće i bešamel umaka te kriškama dimljenog lososa, savijemo ih i premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. ; Preko canelona rasporedimo preostalu mješavinu povrća i umaka, posipamo naribanom mozzarellom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Sir mozzarellu naribamo, mrkvu narežemo na kolutiće, poriluk na trakice, brokuli odvojimo cvjetiće, a stabljiku narežemo na kockice.
U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu mrkvu i stabljiku brokule, trakice poriluka, posolimo, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
Nakon 6-7 minuta tavu maknemo s vatre, na povrće dodamo cvjetiće brokule, promiješamo i ostavimo da se povrće hladi.
Za to vrijeme u drugu tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
Zatim dodamo brašno i pržimo ga dok ne počne dobivati boju, stalno miješajući pjenjačom. Potom ulijevamo mlijeko, stalno miješajući i pazeći da ne ostanu grudice.
Kada smo dobili kremasti umak bešamel tavu maknemo s vatre, dodamo muškatni oraščić, posolimo, ulijemo malo soka od limuna i dobro izmiješamo sastojke.
U zdjelicu s mileramom razbijemo jaja i dobro izmiješamo sastojke.
Dobivenu mješavinu prelijemo preko rashlađenog povrća i promiješamo.
Potom dodamo umak bešamel i još jednom dobro izmiješamo sastojke.
Na radnu površinu stavimo listove tijesta za lazanje, nadjenemo ih mješavinom povrće i bešamel umaka te kriškama dimljenog lososa, savijemo ih i premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu.
Preko canelona rasporedimo preostalu mješavinu povrća i umaka, posipamo naribanom mozzarellom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.