Caneloni s povrćem i dimljenim lososom

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Caneloni s povrćem i dimljenim lososom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti canelone s povrćem i dimljenim lososom.

Lososi žive ili cijeli život u slatkim vodama, ili se u njima samo legu i mrijeste, da bi potom otišle u najbliže more ili nama u kuhinju. Pogledajte put ovog lososa od rijeke, preko mora, kroz dim u pećnicu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Sir mozzarellu naribamo, mrkvu narežemo na kolutiće, poriluk na trakice, brokuli odvojimo cvjetiće, a stabljiku narežemo na kockice.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu mrkvu i stabljiku brokule, trakice poriluka, posolimo, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
  3. Nakon 6-7 minuta tavu maknemo s vatre, na povrće dodamo cvjetiće brokule, promiješamo i ostavimo da se povrće hladi.
  4. Za to vrijeme u drugu tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  5. Zatim dodamo brašno i pržimo ga dok ne počne dobivati boju, stalno miješajući pjenjačom. Potom ulijevamo mlijeko, stalno miješajući i pazeći da ne ostanu grudice.
  6. Kada smo dobili kremasti umak bešamel tavu maknemo s vatre, dodamo muškatni oraščić, posolimo, ulijemo malo soka od limuna i dobro izmiješamo sastojke.
  7. U zdjelicu s mileramom razbijemo jaja i dobro izmiješamo sastojke.
  8. Dobivenu mješavinu prelijemo preko rashlađenog povrća i promiješamo.
  9. Potom dodamo umak bešamel i još jednom dobro izmiješamo sastojke.
  10. Na radnu površinu stavimo listove tijesta za lazanje, nadjenemo ih mješavinom povrće i bešamel umaka te kriškama dimljenog lososa, savijemo ih i premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu.
  11. Preko canelona rasporedimo preostalu mješavinu povrća i umaka, posipamo naribanom mozzarellom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.
  12. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 51
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: