- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Cannelloni s dimljenom oradom i povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone s dimljenom oradom i povrćem.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- sir mozzarella, 125 g
- bešamel umak, 700 g
- tjestenina za lazanje, 250 g
- orada, 150 g dimljena
- brokula, 300 g
- mrkva, 200 g
- poriluk, 1
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tjesteninu za lazanje stavimo u vrelu posoljenu vodu i kuhamo ju nekoliko minuta dok ne omekša. Zatim mrkvu i mozzarellu narežemo na kockice, poriluk očistimo, operemo i narežemo na trakice, a brokulu narežemo na cvjetiće i usitnimo.
- Sada u tavu iznad vatre ulijemo maslinovo ulje, na njega dodamo poriluk i mrkvu, malo ih posolimo i pržimo na laganoj vatri. Nakon 2-3 minute, u tavu dodamo i brokulu, po potrebi ulijemo još malo ulja, a odmah zatim u tavu natrgamo i dimljenu oradu, koju smo prethodno odvojili od kože.
- Sada u tavu ulijemo malo vode i sastojke pirjamo kratko dok povrće ne omekša. Kada smo pripremili sve sastojke, možemo početi slagati cannellone, no prije toga, u vatrostalnu posudu ulijemo bešamel umak.
- Sada na radnu površinu stavimo jedan list tijesta, preko njega rasporedimo malo nadjeva od povrća i dimljene ribe, zatim tjesteninu slažemo u svitak te ga stavljamo u vatrostalnu posudu preko bešamel umaka.
- Kada smo složili sve cannellone u vatrostalnu posudu, preko njih prelijemo još malo bešamel umaka, dodamo mini rajčice narezane na četvrtine, posipamo parmezanom, dodamo na kockice narezanu mozzarellu i stavljamo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
- Nakon 35 minuta cannelloni su gotovi, možemo ih izvaditi iz pećnice i poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |