Cannelloni s nadjevom od piletine

 • 45 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Jelo sadrži meso
Cannelloni s nadjevom od piletine
U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone s nadjevom od piletine.

Pod nazivom cannelloni podrazumijevamo velike "valjke" od tjestenine. Mogu se kupiti već oblikovani, a možete ih raditi i sami, tako što svježe listove tjestenine valjate kao palačinke. Cannelone punimo različitim vrstama nadjeva, a potom ih najčešće zapečemo u pećnici; u našem slučaju punjene su sočnim nadjevom od piletine.

Cannelloni s nadjevom od piletine - U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone s nadjevom od piletine. - tjestenina za lazanje, pileći file, luk, češnjak, peršin (sjeckanog), kadulja (sjeckana), jaje, umak bešamel, parmezan, sol i papar, Listove svježe tjestenine prerežemo tako da dobijemo po prilici kvadratne oblike prikladne za savijanje u cannellone. ; Piletinu narežemo na kocke, luk na četvrtine, a češnje češnjaka ogulimo. Sve zajedno stavimo u multipraktik i ugrubo nasjeckamo. ; Zatim, dodamo listiće peršina, kadulju, sol i papar te ponovo sjeckamo dok sastojci ne budu fino usitnjeni. Na kraju dodamo jaja i još jednom izradimo smjesu. ; Dobivenom smjesom nadijevamo listove tijesta, savijamo ih i slažemo u namašćenu vatrostalnu posudu. ; Sve zajedno prelijemo kupovnim umakom bešamel, posipamo svježe naribanim parmezanom i stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200°C, 20-30 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Listove svježe tjestenine prerežemo tako da dobijemo po prilici kvadratne oblike prikladne za savijanje u cannellone.
 2. Piletinu narežemo na kocke, luk na četvrtine, a češnje češnjaka ogulimo. Sve zajedno stavimo u multipraktik i ugrubo nasjeckamo.
 3. Zatim, dodamo listiće peršina, kadulju, sol i papar te ponovo sjeckamo dok sastojci ne budu fino usitnjeni. Na kraju dodamo jaja i još jednom izradimo smjesu.
 4. Dobivenom smjesom nadijevamo listove tijesta, savijamo ih i slažemo u namašćenu vatrostalnu posudu.
 5. Sve zajedno prelijemo kupovnim umakom bešamel, posipamo svježe naribanim parmezanom i stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200°C, 20-30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 29
Rating: 4.59
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: