- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Cannelloni sa špinatom i feta sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone sa špinatom i feta sirom.
Ma što bismo mi samo bez tih kreativnih jela koja nam stižu iz Italije? Cannelloni su izvanredni kad su, poput ovih, punjeni špinatom, a mi smo im dodali namirnicu iz još jedne mediteranske zemlje. Pogađate li o čemu se radi?
Cannelloni sa špinatom i feta sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone sa špinatom i feta sirom. - špinat, sir feta, muškatni oraščić, tjestenina za lazanje, masline (pečenih), kapare, sjeckana rajčica, parmezan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega špinat očistimo i stavimo kuhati u vrelu vodu na nekoliko minuta. Potom ga ocijedimo, stavimo u zdjelu, te mu dodamo feta sir koji malo izmrvimo. ; Sve zajedno začinimo solju i paprom, dodamo malo muškatnog oraščića i dobro izmiješamo. ; U zasebnu zdjelu stavimo sjeckanu rajčicu, dodamo pečene i iskoštene masline, kapare, začinimo solju i paprom, ulijemo malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke. ; Tijesto za lazanje prerežemo na pola, te svaku polovicu stavimo na radnu površinu, premažemo vodom, nadjenemo smjesom špinata i sira, te zamotamo u roladu. ; Cannellone složimo u namašćenu vatrostalu posudu, te sve zajedno prelijemo smjesom od rajčice i posipamo naribanim parmezanom. ; Tako pripremljene cannellone stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- špinat, 1 kg
- sir feta, 200 g
- muškatni oraščić, 1 prstohvat
- tjestenina za lazanje, 12 listova
- masline, 50 g pečenih
- kapare, 20 g
- rajčica, 400 g sjeckana
- parmezan, 30 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega špinat očistimo i stavimo kuhati u vrelu vodu na nekoliko minuta. Potom ga ocijedimo, stavimo u zdjelu, te mu dodamo feta sir koji malo izmrvimo.
- Sve zajedno začinimo solju i paprom, dodamo malo muškatnog oraščića i dobro izmiješamo.
- U zasebnu zdjelu stavimo sjeckanu rajčicu, dodamo pečene i iskoštene masline, kapare, začinimo solju i paprom, ulijemo malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke.
- Tijesto za lazanje prerežemo na pola, te svaku polovicu stavimo na radnu površinu, premažemo vodom, nadjenemo smjesom špinata i sira, te zamotamo u roladu.
- Cannellone složimo u namašćenu vatrostalu posudu, te sve zajedno prelijemo smjesom od rajčice i posipamo naribanim parmezanom.
- Tako pripremljene cannellone stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |