Cannelloni sa špinatom i feta sirom

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Cannelloni sa špinatom i feta sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone sa špinatom i feta sirom.

Ma što bismo mi samo bez tih kreativnih jela koja nam stižu iz Italije? Cannelloni su izvanredni kad su, poput ovih, punjeni špinatom, a mi smo im dodali namirnicu iz još jedne mediteranske zemlje. Pogađate li o čemu se radi?

Cannelloni sa špinatom i feta sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone sa špinatom i feta sirom. - špinat, sir feta, muškatni oraščić, tjestenina za lazanje, masline (pečenih), kapare, sjeckana rajčica, parmezan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega špinat očistimo i stavimo kuhati u vrelu vodu na nekoliko minuta. Potom ga ocijedimo, stavimo u zdjelu, te mu dodamo feta sir koji malo izmrvimo. ; Sve zajedno začinimo solju i paprom, dodamo malo muškatnog oraščića i dobro izmiješamo. ; U zasebnu zdjelu stavimo sjeckanu rajčicu, dodamo pečene i iskoštene masline, kapare, začinimo solju i paprom, ulijemo malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke. ; Tijesto za lazanje prerežemo na pola, te svaku polovicu stavimo na radnu površinu, premažemo vodom, nadjenemo smjesom špinata i sira, te zamotamo u roladu. ; Cannellone složimo u namašćenu vatrostalu posudu, te sve zajedno prelijemo smjesom od rajčice i posipamo naribanim parmezanom. ; Tako pripremljene cannellone stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega špinat očistimo i stavimo kuhati u vrelu vodu na nekoliko minuta. Potom ga ocijedimo, stavimo u zdjelu, te mu dodamo feta sir koji malo izmrvimo.
 2. Sve zajedno začinimo solju i paprom, dodamo malo muškatnog oraščića i dobro izmiješamo.
 3. U zasebnu zdjelu stavimo sjeckanu rajčicu, dodamo pečene i iskoštene masline, kapare, začinimo solju i paprom, ulijemo malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke.
 4. Tijesto za lazanje prerežemo na pola, te svaku polovicu stavimo na radnu površinu, premažemo vodom, nadjenemo smjesom špinata i sira, te zamotamo u roladu.
 5. Cannellone složimo u namašćenu vatrostalu posudu, te sve zajedno prelijemo smjesom od rajčice i posipamo naribanim parmezanom.
 6. Tako pripremljene cannellone stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 27
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: