- Almo Čatlak
- 75 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Cannelloni sa špinatom i svježim sirom
U našem receptu saznajte kako pripremiti cannellone sa špinatom i svježim sirom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina za lazanje, 12 listova
- svježi sir, 500 grama
- češnjak, 3 režnja
- pasirana rajčica, 500 ml
- punomasni sir, 150 grama (gouda)
- špinat, 500 grama (svježi)
- sir mozzarella, 120 grama (naribana)
- maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavu ulijemo maslinovo ulje, a zatim dodamo špinat i češnjak.
- Pržimo dok se špinat ne skuha, a zatim dodamo svježi sir i nastavimo kuhati dok ne dobijemo kremastu smjesu.
- Posolimo, popaprimo, a zatim dodamo naribani sir gouda i dobro promiješamo.
- U kipuću vodu dodamo sol i maslinovo ulje te skuhamo tjesteninu za lazanje.
- Na komadiće tjestenine stavimo smjesu od špinata i svježeg sira, a zatim ih zarolamo.
- U posudu za pečenje ulijemo maslinovo ulje i pasiranu rajčicu, posolimo, popaprimo te na kraju složimo cannellone i prelijemo ih s još malo maslinovog ulja, pasirane rajčice i naribane mozzarelle.
- Stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 190°C i pečemo 30-ak minuta.
- Prebacimo na tanjure i po želji začinimo s malo ribanog parmezana.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:75minuta |