- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Cannelloni sa svježim špinatom i sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone sa svježim špinatom i sirom.
Ovo fino, lagano i zdravo jelo prava je kruna talijanske kuhinje. Tijesto, sir, špinat i maslinovo ulje zapečeni su u malim cijevima od tjestenine, a sve zajedno na kraju čini jedno vrhunsko kremasto-hrskavo jelo. Osim toga, u njemu nema mesa, pa može biti idealno jelo za recimo korizmu.
Cannelloni sa svježim špinatom i sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone sa svježim špinatom i sirom. - tjestenina (cannellone), jaje, sir (ricotta), kravlji sir (svježeg), špinat, češnjak, vrhnje za kuhanje, parmezan, maslinovo ulje, sol i papar, Cannellone stavimo kuhati u vrelu posoljenu vodu na dvije minute, tek toliko da upiju malo vlage pa izvadimo na stranu. Listove špinata otrgnemo od stabljika i dobro isplahnemo (operemo) pod mlazom vode.; U zdjelu razbijemo jaje, začinimo solju i paprom, razmutimo pa dodamo svježi kravlji sir, sir (ricotta), polovicu ribanog parmezana, protisnuti češnjak, svježe sjeckane listove špinata pa sve zajedno dobro promiješamo.; Dobivenom smjesom punimo cannellone i slažemo ih jedan do drugog u maslinovim uljem namašćenu vatrostalnu posudu.; U zdjelici pomiješamo vrhnje za kuhanje sa drugom polovicom ribanog parmezana i time namažemo cannellone.; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C 35 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 12 kom cannellone
- jaje, 1
- sir, 200 g ricotta
- kravlji sir, 200 g svježeg
- špinat, 120 g
- češnjak, 2 režnja
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- parmezan, 150 g
- maslinovo ulje, 2 žlice
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Cannellone stavimo kuhati u vrelu posoljenu vodu na dvije minute, tek toliko da upiju malo vlage pa izvadimo na stranu. Listove špinata otrgnemo od stabljika i dobro isplahnemo (operemo) pod mlazom vode.
- U zdjelu razbijemo jaje, začinimo solju i paprom, razmutimo pa dodamo svježi kravlji sir, sir (ricotta), polovicu ribanog parmezana, protisnuti češnjak, svježe sjeckane listove špinata pa sve zajedno dobro promiješamo.
- Dobivenom smjesom punimo cannellone i slažemo ih jedan do drugog u maslinovim uljem namašćenu vatrostalnu posudu.
- U zdjelici pomiješamo vrhnje za kuhanje sa drugom polovicom ribanog parmezana i time namažemo cannellone.
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C 35 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |