- Almo Čatlak
 - 60 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Sadrži jaja i mlijeko
 
        Cannelloni sa svježim špinatom i sirom    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone sa svježim špinatom i sirom.    
        Ovo fino, lagano i zdravo jelo prava je kruna talijanske kuhinje. Tijesto, sir, špinat i maslinovo ulje zapečeni su u malim cijevima od tjestenine, a sve zajedno na kraju čini jedno vrhunsko kremasto-hrskavo jelo. Osim toga, u njemu nema mesa, pa može biti idealno jelo za recimo korizmu.
Cannelloni sa svježim špinatom i sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone sa svježim špinatom i sirom. - tjestenina (cannellone), jaje, sir (ricotta), kravlji sir (svježeg), špinat, češnjak, vrhnje za kuhanje, parmezan, maslinovo ulje, sol i papar, Cannellone stavimo kuhati u vrelu posoljenu vodu na dvije minute, tek toliko da upiju malo vlage pa izvadimo na stranu. Listove špinata otrgnemo od stabljika i dobro isplahnemo (operemo) pod mlazom vode.; U zdjelu razbijemo jaje, začinimo solju i paprom, razmutimo pa dodamo svježi kravlji sir, sir (ricotta), polovicu ribanog parmezana, protisnuti češnjak, svježe sjeckane listove špinata pa sve zajedno dobro promiješamo.; Dobivenom smjesom punimo cannellone i slažemo ih jedan do drugog u maslinovim uljem namašćenu vatrostalnu posudu.; U zdjelici pomiješamo vrhnje za kuhanje sa drugom polovicom ribanog parmezana i time namažemo cannellone.; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C 35 minuta.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - tjestenina, 12 kom cannellone
 - jaje, 1
 - sir, 200 g ricotta
 - kravlji sir, 200 g svježeg
 - špinat, 120 g
 - češnjak, 2 režnja
 - vrhnje za kuhanje, 200 ml
 - parmezan, 150 g
 - maslinovo ulje, 2 žlice
 - sol i papar
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Cannellone stavimo kuhati u vrelu posoljenu vodu na dvije minute, tek toliko da upiju malo vlage pa izvadimo na stranu. Listove špinata otrgnemo od stabljika i dobro isplahnemo (operemo) pod mlazom vode.
 - U zdjelu razbijemo jaje, začinimo solju i paprom, razmutimo pa dodamo svježi kravlji sir, sir (ricotta), polovicu ribanog parmezana, protisnuti češnjak, svježe sjeckane listove špinata pa sve zajedno dobro promiješamo.
 - Dobivenom smjesom punimo cannellone i slažemo ih jedan do drugog u maslinovim uljem namašćenu vatrostalnu posudu.
 - U zdjelici pomiješamo vrhnje za kuhanje sa drugom polovicom ribanog parmezana i time namažemo cannellone.
 - Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 180°C 35 minuta.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:60minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





