- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Cantucci
Saznajte kako pripremiti cantucci u našem video receptu.
Jednostavna talijanska slastica, kao stvorena za ove dane. Uz mnoštvo blagdanskih kolačića koje sada spremate, svakako nađite mjesta i za ove slatke „kantučiće“ s bademima.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- brašno za kolače, 500 g
- jaja, 5
- bademi, 250 g
- šećer, 50 g
- naranča, 1
- prašak za pecivo, 1 žličica
- sol, 1 prstohvat
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Naribamo narančinu koru, četiri jaja umutimo, a od jednog jajeta odvojimo žumanjak i umutimo ga.
- U zdjelu prosijemo brašno, dodamo prstohvat soli, naribanu koricu naranče i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Zatim dodamo šećer i umućena jaja, te kuhačom miješamo sastojke dok ne dobijemo jednolično tijesto. Potom dodamo bademe, te i njih umiješamo u tijesto.
- Dobiveno tijesto premjestimo na pobrašnjenu radnu plohu i oblikujemo ga u kobasicu promijera, po prilici, 5-6 centimetara.
- Oblikovano tijesto premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, malo ga spljoštimo, premažemo umućenim žumanjkom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 25 minuta.
- Gotov kolač izvadimo iz pećnice, ostavimo ga da se ohladi, narežemo na kriške debljine 5 milimetara i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |