- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Carbonara
Saznajte kako pripremiti tjesteninu Carbonara u našem video receptu.
Jedan od najslavnijih umaka za tjesteninu svakako je ovaj pod nazivom carbonara. Ime je dobio prema tome što ga se posluživalo u rudarskom kraju gdje se jako često nalazio na jelovniku - napunit će Vas energijom i vrlo brzo nestati s tanjura!
Carbonara - Saznajte kako pripremiti tjesteninu Carbonara u našem video receptu. - špagete, panceta, češnjak, jaje, parmezan, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, U lonac s vrelom vodom dodamo špagete, malo ih posolimo i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo pancetu narezanu na trakice, zgnječeni režanj češnjaka zajedno s korom i na laganoj vatri pržimo dok češnjak ne zamiriše. ; Zatim ugasimo vatru, iz tave izvadimo češnjak i prženu pancetu ostavimo da se hladi. ; U zdjelu razbijemo dva cijela jaja, dodamo dva žumanjka i umutimo ih. Zatim dodamo naribani sir i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Kuhane špagete, još vruće, samo malo ocijedimo i odmah premjestimo u tavu s pancetom. ; Zatim smjesu od jaja i sira prelijemo preko špageta, začinimo svježe mljevenim paprom, sve zajedno dobro izmiješamo i možemo poslužiti.; -
Upute po koracima:
- U lonac s vrelom vodom dodamo špagete, malo ih posolimo i kuhamo po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u tavi ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo pancetu narezanu na trakice, zgnječeni režanj češnjaka zajedno s korom i na laganoj vatri pržimo dok češnjak ne zamiriše.
- Zatim ugasimo vatru, iz tave izvadimo češnjak i prženu pancetu ostavimo da se hladi.
- U zdjelu razbijemo dva cijela jaja, dodamo dva žumanjka i umutimo ih. Zatim dodamo naribani sir i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
- Kuhane špagete, još vruće, samo malo ocijedimo i odmah premjestimo u tavu s pancetom.
- Zatim smjesu od jaja i sira prelijemo preko špageta, začinimo svježe mljevenim paprom, sve zajedno dobro izmiješamo i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |