- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Carpaccio od juneće pisanice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti carpaccio od juneće pisanice. – juneća pisanica ((srednji dio)), mini rajčica, rukola, balzamična krema, limun, parmezan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Rajčice operemo i narežemo na četvrtine, rukolu grubo nasjeckamo, sok od limuna iscijedimo, a juneću pisanicu očistimo od kožica i žilica. ; Oštrim nožem meso narežemo na ploške debljine 5 milimetara, premjestimo ga na plastičnu kuhinjsku foliju, pazeći da ostane mali razmak među ploškama mesa i prekrijemo drugom plastičnom kuhinjskom folijom. ; Zatim preko svega stavimo kuhinjsku dasku za rezanje i pritišćemo ju kako bi se ploške mesa stanjile i proširile. ; Potom skinemo gornju foliju, meso premjestimo na tanjur za posluživanje, tako da ostane prekriveno donjom folijom i stavimo u hladnjak da se ohladi. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo narezanu rukolu i rajčice, ulijemo maslinovo ulje i kremu od balzamičkog octa, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke. ; S ohlađenog mesa uklonimo foliju, meso začinimo solju i paprom, pokapamo ga sokom od limuna i maslinovim uljem, na sredinu stavimo malo salate od rajčica i rukole i preko svega naribamo trakice parmezana. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Jelo carpaccio je izmislio vlasnik „Harry’s Bar“-a u Veneciji, 1950.g., a naziv je dobilo po slikaru imena Vittore Carpaccio, jer su boje jela podsjećale na njegove slike. Pripremite ovo jelo i saznajte zašto je toliko poznato!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Carpaccio od juneće pisanice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti carpaccio od juneće pisanice. – juneća pisanica ((srednji dio)), mini rajčica, rukola, balzamička krema, limun, parmezan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Rajčice operemo i narežemo na četvrtine, rukolu grubo nasjeckamo, sok od limuna iscijedimo, a juneću pisanicu očistimo od kožica i žilica. ; Oštrim nožem meso narežemo na ploške debljine 5 milimetara, premjestimo ga na plastičnu kuhinjsku foliju, pazeći da ostane mali razmak među ploškama mesa i prekrijemo drugom plastičnom kuhinjskom folijom. ; Zatim preko svega stavimo kuhinjsku dasku za rezanje i pritišćemo ju kako bi se ploške mesa stanjile i proširile. ; Potom skinemo gornju foliju, meso premjestimo na tanjur za posluživanje, tako da ostane prekriveno donjom folijom i stavimo u hladnjak da se ohladi. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo narezanu rukolu i rajčice, ulijemo maslinovo ulje i kremu od balzamičkog octa, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke. ; S ohlađenog mesa uklonimo foliju, meso začinimo solju i paprom, pokapamo ga sokom od limuna i maslinovim uljem, na sredinu stavimo malo salate od rajčica i rukole i preko svega naribamo trakice parmezana. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Carpaccio od juneće pisanice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti carpaccio od juneće pisanice.
Jelo carpaccio je izmislio vlasnik „Harry's Bar“-a u Veneciji, 1950.g., a naziv je dobilo po slikaru imena Vittore Carpaccio, jer su boje jela podsjećale na njegove slike. Pripremite ovo jelo i saznajte zašto je toliko poznato!
Carpaccio od juneće pisanice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti carpaccio od juneće pisanice. - juneća pisanica ((srednji dio)), mini rajčica, rukola, balzamička krema, limun, parmezan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Rajčice operemo i narežemo na četvrtine, rukolu grubo nasjeckamo, sok od limuna iscijedimo, a juneću pisanicu očistimo od kožica i žilica. ; Oštrim nožem meso narežemo na ploške debljine 5 milimetara, premjestimo ga na plastičnu kuhinjsku foliju, pazeći da ostane mali razmak među ploškama mesa i prekrijemo drugom plastičnom kuhinjskom folijom. ; Zatim preko svega stavimo kuhinjsku dasku za rezanje i pritišćemo ju kako bi se ploške mesa stanjile i proširile. ; Potom skinemo gornju foliju, meso premjestimo na tanjur za posluživanje, tako da ostane prekriveno donjom folijom i stavimo u hladnjak da se ohladi. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo narezanu rukolu i rajčice, ulijemo maslinovo ulje i kremu od balzamičkog octa, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke. ; S ohlađenog mesa uklonimo foliju, meso začinimo solju i paprom, pokapamo ga sokom od limuna i maslinovim uljem, na sredinu stavimo malo salate od rajčica i rukole i preko svega naribamo trakice parmezana. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Rajčice operemo i narežemo na četvrtine, rukolu grubo nasjeckamo, sok od limuna iscijedimo, a juneću pisanicu očistimo od kožica i žilica.
- Oštrim nožem meso narežemo na ploške debljine 5 milimetara, premjestimo ga na plastičnu kuhinjsku foliju, pazeći da ostane mali razmak među ploškama mesa i prekrijemo drugom plastičnom kuhinjskom folijom.
- Zatim preko svega stavimo kuhinjsku dasku za rezanje i pritišćemo ju kako bi se ploške mesa stanjile i proširile.
- Potom skinemo gornju foliju, meso premjestimo na tanjur za posluživanje, tako da ostane prekriveno donjom folijom i stavimo u hladnjak da se ohladi.
- Za to vrijeme u zdjelu stavimo narezanu rukolu i rajčice, ulijemo maslinovo ulje i kremu od balzamičkog octa, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke.
- S ohlađenog mesa uklonimo foliju, meso začinimo solju i paprom, pokapamo ga sokom od limuna i maslinovim uljem, na sredinu stavimo malo salate od rajčica i rukole i preko svega naribamo trakice parmezana.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|