- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Carpaccio od juneće pisanice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti carpaccio od juneće pisanice. – juneća pisanica ((srednji dio)), mini rajčica, rukola, balzamična krema, limun, parmezan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Rajčice operemo i narežemo na četvrtine, rukolu grubo nasjeckamo, sok od limuna iscijedimo, a juneću pisanicu očistimo od kožica i žilica. ; Oštrim nožem meso narežemo na ploške debljine 5 milimetara, premjestimo ga na plastičnu kuhinjsku foliju, pazeći da ostane mali razmak među ploškama mesa i prekrijemo drugom plastičnom kuhinjskom folijom. ; Zatim preko svega stavimo kuhinjsku dasku za rezanje i pritišćemo ju kako bi se ploške mesa stanjile i proširile. ; Potom skinemo gornju foliju, meso premjestimo na tanjur za posluživanje, tako da ostane prekriveno donjom folijom i stavimo u hladnjak da se ohladi. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo narezanu rukolu i rajčice, ulijemo maslinovo ulje i kremu od balzamičkog octa, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke. ; S ohlađenog mesa uklonimo foliju, meso začinimo solju i paprom, pokapamo ga sokom od limuna i maslinovim uljem, na sredinu stavimo malo salate od rajčica i rukole i preko svega naribamo trakice parmezana. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Jelo carpaccio je izmislio vlasnik „Harry’s Bar“-a u Veneciji, 1950.g., a naziv je dobilo po slikaru imena Vittore Carpaccio, jer su boje jela podsjećale na njegove slike. Pripremite ovo jelo i saznajte zašto je toliko poznato!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Carpaccio od juneće pisanice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti carpaccio od juneće pisanice. – juneća pisanica ((srednji dio)), mini rajčica, rukola, balzamička krema, limun, parmezan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Rajčice operemo i narežemo na četvrtine, rukolu grubo nasjeckamo, sok od limuna iscijedimo, a juneću pisanicu očistimo od kožica i žilica. ; Oštrim nožem meso narežemo na ploške debljine 5 milimetara, premjestimo ga na plastičnu kuhinjsku foliju, pazeći da ostane mali razmak među ploškama mesa i prekrijemo drugom plastičnom kuhinjskom folijom. ; Zatim preko svega stavimo kuhinjsku dasku za rezanje i pritišćemo ju kako bi se ploške mesa stanjile i proširile. ; Potom skinemo gornju foliju, meso premjestimo na tanjur za posluživanje, tako da ostane prekriveno donjom folijom i stavimo u hladnjak da se ohladi. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo narezanu rukolu i rajčice, ulijemo maslinovo ulje i kremu od balzamičkog octa, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke. ; S ohlađenog mesa uklonimo foliju, meso začinimo solju i paprom, pokapamo ga sokom od limuna i maslinovim uljem, na sredinu stavimo malo salate od rajčica i rukole i preko svega naribamo trakice parmezana. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Carpaccio od juneće pisanice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti carpaccio od juneće pisanice.
Jelo carpaccio je izmislio vlasnik „Harry's Bar“-a u Veneciji, 1950.g., a naziv je dobilo po slikaru imena Vittore Carpaccio, jer su boje jela podsjećale na njegove slike. Pripremite ovo jelo i saznajte zašto je toliko poznato!
Carpaccio od juneće pisanice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti carpaccio od juneće pisanice. - juneća pisanica ((srednji dio)), mini rajčica, rukola, balzamička krema, limun, parmezan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Rajčice operemo i narežemo na četvrtine, rukolu grubo nasjeckamo, sok od limuna iscijedimo, a juneću pisanicu očistimo od kožica i žilica. ; Oštrim nožem meso narežemo na ploške debljine 5 milimetara, premjestimo ga na plastičnu kuhinjsku foliju, pazeći da ostane mali razmak među ploškama mesa i prekrijemo drugom plastičnom kuhinjskom folijom. ; Zatim preko svega stavimo kuhinjsku dasku za rezanje i pritišćemo ju kako bi se ploške mesa stanjile i proširile. ; Potom skinemo gornju foliju, meso premjestimo na tanjur za posluživanje, tako da ostane prekriveno donjom folijom i stavimo u hladnjak da se ohladi. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo narezanu rukolu i rajčice, ulijemo maslinovo ulje i kremu od balzamičkog octa, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke. ; S ohlađenog mesa uklonimo foliju, meso začinimo solju i paprom, pokapamo ga sokom od limuna i maslinovim uljem, na sredinu stavimo malo salate od rajčica i rukole i preko svega naribamo trakice parmezana. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Rajčice operemo i narežemo na četvrtine, rukolu grubo nasjeckamo, sok od limuna iscijedimo, a juneću pisanicu očistimo od kožica i žilica.
- Oštrim nožem meso narežemo na ploške debljine 5 milimetara, premjestimo ga na plastičnu kuhinjsku foliju, pazeći da ostane mali razmak među ploškama mesa i prekrijemo drugom plastičnom kuhinjskom folijom.
- Zatim preko svega stavimo kuhinjsku dasku za rezanje i pritišćemo ju kako bi se ploške mesa stanjile i proširile.
- Potom skinemo gornju foliju, meso premjestimo na tanjur za posluživanje, tako da ostane prekriveno donjom folijom i stavimo u hladnjak da se ohladi.
- Za to vrijeme u zdjelu stavimo narezanu rukolu i rajčice, ulijemo maslinovo ulje i kremu od balzamičkog octa, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke.
- S ohlađenog mesa uklonimo foliju, meso začinimo solju i paprom, pokapamo ga sokom od limuna i maslinovim uljem, na sredinu stavimo malo salate od rajčica i rukole i preko svega naribamo trakice parmezana.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
juneći carpaccio,
Jela koja su danas popularna:
Savršeni cheesecake s limunom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Pileća krilca s grilla u pikantnom umaku
Votes: 53
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Pržene pastrve s mladim krumpirom i umakom od vrhnja
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)