- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Carpaccio od lososa s kaparama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti carpaccio od lososa s kaparama.
Carpaccio nije ništa drugo doli tanko rezano sirovo meso govedine, teletine, tune, lososa i sl. Navodno je osmišljen tek sredinom prošlog stoljeća u Veneciji. Najčešće se poslužuje preliven dresingom od maslinovog ulja i soka od limuna, koji se ovisno o receptu može obogatiti raznim drugim sastojcima ili potpuno promijeniti. Pazite, meso za carpaccio mora biti izvanredno svježe!
Carpaccio od lososa s kaparama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti carpaccio od lososa s kaparama. - file lososa, senf, limun, kapare, ljutika, maslinovo ulje, sol, bijeli papar, File lososa operemo, osušimo te očistimo od preostalih sitnih kostiju. Očišćeno meso ribe, u komadu umotamo u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u zamrzivač na 2 sata. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo limunov sok, dvije žlice maslinovog ulja, dodamo senf, prstohvat soli i bijelog papra te sve zajedno dobro izmiješamo. ; Meso smo izvadili iz zamrzivača i dok je još čvrsto, oštrim nožem režemo na, što je moguće, tanje ploške i jednu do druge slažemo u krug na tanjure. ; Pripremljenim umakom pokapamo carpaccio, ukrasimo s nekoliko cijelih kapara i sjeckanom ljutikom te poslužimo uz prženi tost.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- losos, 300 g (file)
- senf, 1 žličica
- limun, 1
- kapare, 2 žličice
- ljutika, 1 glavica
- maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- File lososa operemo, osušimo te očistimo od preostalih sitnih kostiju. Očišćeno meso ribe, u komadu umotamo u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u zamrzivač na 2 sata.
- Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo limunov sok, dvije žlice maslinovog ulja, dodamo senf, prstohvat soli i bijelog papra te sve zajedno dobro izmiješamo.
- Meso smo izvadili iz zamrzivača i dok je još čvrsto, oštrim nožem režemo na, što je moguće, tanje ploške i jednu do druge slažemo u krug na tanjure.
- Pripremljenim umakom pokapamo carpaccio, ukrasimo s nekoliko cijelih kapara i sjeckanom ljutikom te poslužimo uz prženi tost.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |