- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Češljanci u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti češljance u umaku od rajčice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 g češljanci
- pasirana rajčica, 500 g
- češnjak, 3 režnja
- sušeni origano, 1 žličica
- naribani sir, 80 g pecorino
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Zatim u ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo koncentrat rajčice i miješamo dok se rajčica potpuno ne rastopi.
- Nakon 1-2 minute preko rajčice naribamo malo češnjaka, dodamo sušeni origano i čim češnjak i origano počnu puštati miris, u tavu ulijemo pasiranu rajčicu i dalje kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 6-7 minuta, tjesteninu izvadimo iz vode i premjestimo je u tavu s umakom.
- Zatim preko tjestenine i umaka dodamo nekoliko listića svježeg bosiljka, dobro izmiješamo, preko svega naribamo malo sira i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |