- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ćevapi
Saznajte kako pripremiti ćevape u našem video receptu.
Treba li uopće opisivati ovo već svjetski poznato jelo, inače orijentalnog porijekla? Svi znamo, radi se o malim valjušcima od mljevenog mesa (ponekad i "pločicama"), koji u sebi, ovisno o receptu, imaju neki tajni sastojak koji ih čini mekšima i ukusnijima. U našem slučaju to je meso janjetine i juneći loj. Aroma je prilično jedinstvena, pa svakako probajte pripremiti ćevape na ovaj način!
Ćevapi - Saznajte kako pripremiti ćevape u našem video receptu. - junetina, janjetina, juneći loj, temeljac mesne juhe, lepinja, luk, sol i papar, Meso i loj narežemo na komade i sameljemo u stroju za mljevenje mesa. Začinimo solju i paprom, izmiješamo, te još jednom sameljemo. ; Dobivenu smjesu 10-ak minuta mijesimo, premjestimo u zdjelu, prekrijemo kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak preko noći.; Zatim oblikujemo ćevape, dlanovima ili uz pomoć lijevka na stroju za mljevenje mesa. ; Mesni temeljac ulijemo u široku plitku posudu, te u njemu namočimo, po širini prerezane lepinje (somune), neposredno prije stavljanja na gril ili tavu.; Ćevape pečemo u tavi, bez dodatka ulja ili na grilu, zajedno s lepinjama, a kada su pečeni stavljamo ih u prerezane lepinje (somune) i poslužimo s narezanim lukom, a po želji i s malo kiselog vrhnja.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 500 g
- janjetina, 160 g
- juneći loj, 100 g
- temeljac mesne juhe, 300 ml
- lepinja, 4
- luk, 2 glavice
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso i loj narežemo na komade i sameljemo u stroju za mljevenje mesa. Začinimo solju i paprom, izmiješamo, te još jednom sameljemo.
- Dobivenu smjesu 10-ak minuta mijesimo, premjestimo u zdjelu, prekrijemo kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak preko noći.
- Zatim oblikujemo ćevape, dlanovima ili uz pomoć lijevka na stroju za mljevenje mesa.
- Mesni temeljac ulijemo u široku plitku posudu, te u njemu namočimo, po širini prerezane lepinje (somune), neposredno prije stavljanja na gril ili tavu.
- Ćevape pečemo u tavi, bez dodatka ulja ili na grilu, zajedno s lepinjama, a kada su pečeni stavljamo ih u prerezane lepinje (somune) i poslužimo s narezanim lukom, a po želji i s malo kiselog vrhnja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |