- Fina Malinić
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Cezar salata s piletinom
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti Cezarovu salatu s piletinom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Salata
- ciabatta, 1 štruca
- maslinovo ulje, 3 žlice
- pileća prsa, 2 komada
- zelena salata, 1 komad
- Preljev
- češnjak, 1 češanj
- slani inćuni, 2 komada
- parmezan, 1 komad srednje veličine
- majoneza, 5 žlica
- bijeli vinski ocat, 1 žlica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Kruh izrežite na kockice, posložite na lim za pečenje i ravnomjerno prelijte s 2 žlice maslinovog ulja. Po želji začinite i s malo soli.
- Pecite 8-10 minuta. Okrenite nekoliko puta kako bi se kockice ravnomjerno ispekle.
- Preostalo maslinovo ulje utrljajte u pileća prsa i dodatno začinite po želji.
- Na srednje jakom plamenu ispržite piletinu (oko 4 minute sa svake strane).
- Zgnječite luk i inćune, dodajte šaku naribanog sira i pomiješajte s majonezom i octom. Po želji dodatno začinite. (Trebali biste dobiti smjesu koja je gusta poput jogurta. Ako je vaša smjesa gušća možete ju razrijediti s nekoliko žličica vode.)
- Naribajte ostatak sira. Očišćene i oprane listove salate otrgnite na velike komade i stavite u veliku zdjelu.
- Piletinu narežite na trakice. Polovicu piletine i polovicu pečenih kockica kruha pobacajte po salati.
- Dodajte 3/4 preljeva i dobro promiješajte.
- Dodajte ostatak piletine i kruha te prelijte ostatkom preljeva. Na kraju pospite ostatkom naribanog sira i odmah servirajte.
|
Vrijeme pripreme:25minuta |