Chateaubriand s umakom od crnog vina i lučica

 • 80 min
 • 2 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Chateaubriand s umakom od crnog vina i lučica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti chateaubriand s umakom od crnog vina i lučica.

Ovaj "odrezak svih odrezaka" priprema se od same sredine bifteka, najsočnijeg i najkvalitetnijeg dijela goveđeg mesa, koji je dovoljno velik za samo dvije osobe. Vrlo dugo pečenje na niskoj temperaturi osigurava nevjerojatno sočno i podjednako pečeno meso po cijelom presjeku odreska. Ako vaša voljena osoba ne zazire od mesa, iznenadite ju ovim legendarnim jelom.

Chateaubriand s umakom od crnog vina i lučica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti chateaubriand s umakom od crnog vina i lučica. - juneći biftek ((od sredine)), maslac, lučice (ukiseljenih), mesna kocka, med, crno vino, brokula, mrkva, cvjetača, ulje, sol i papar, U tavi rastopimo polovicu maslaca, dodamo lučice, te ih na laganoj vatri pržimo 2-3 minute. ; Zatim dodamo mesnu kocku, med, ulijemo crno vino, promiješamo i kada zavrije kuhamo na laganoj vatri dok umak malo ne reducira. ; Zatim izvadimo lučice, umiješamo preostali maslac i po potrebi začinimo solju i paprom. ; Za Chateaubriand, izrežemo komad od sredine bifteka, dužine 10-12 cm. Začinimo solju i paprom, premažemo uljem i u vrućoj tavi bez masnoće kratko zapečemo sa svih strana (tek toliko da dobije koricu). Zatim meso izvadimo na tanjur i ostavimo da se ohladi. ; Za to vrijeme u lonac s posoljenom vodom stavimo kuhati očišćeno i narezano povrće, te ga ovisno o veličini kuhamo 10-15 minuta. ; Ohlađeni komad mesa stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na rešetku iznad lima, na 120°C, 40 minuta za srednje pečeno. ; Pečeno meso izvadimo na dasku, narežemo na 6 krišaka i stavimo na sredinu pladnja. ; Po mesu posložimo lučice, prelijemo umakom od crnog vina, obložimo kuhanim povrćem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U tavi rastopimo polovicu maslaca, dodamo lučice, te ih na laganoj vatri pržimo 2-3 minute.
 2. Zatim dodamo mesnu kocku, med, ulijemo crno vino, promiješamo i kada zavrije kuhamo na laganoj vatri dok umak malo ne reducira.
 3. Zatim izvadimo lučice, umiješamo preostali maslac i po potrebi začinimo solju i paprom.
 4. Za Chateaubriand, izrežemo komad od sredine bifteka, dužine 10-12 cm. Začinimo solju i paprom, premažemo uljem i u vrućoj tavi bez masnoće kratko zapečemo sa svih strana (tek toliko da dobije koricu). Zatim meso izvadimo na tanjur i ostavimo da se ohladi.
 5. Za to vrijeme u lonac s posoljenom vodom stavimo kuhati očišćeno i narezano povrće, te ga ovisno o veličini kuhamo 10-15 minuta.
 6. Ohlađeni komad mesa stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na rešetku iznad lima, na 120°C, 40 minuta za srednje pečeno.
 7. Pečeno meso izvadimo na dasku, narežemo na 6 krišaka i stavimo na sredinu pladnja.
 8. Po mesu posložimo lučice, prelijemo umakom od crnog vina, obložimo kuhanim povrćem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 24
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: