- Fina Malinić
- 25 min
- 12 porcije
- Srednje zahtjevno
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Cheesecake bez pečenja sa šumskim voćem
Popularnost: |
|
Savršeno jednostavan kolač.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Biskvit
- petit beurre keksi, 85 g (mljeveni)
- maslac, 55 g (otopljeni)
- Krema
- želatina u prahu, 1 žlica
- voda, 15 ml
- krem sir, 680 g
- šećer, 150 g
- jagode, 450 g
- borovnice, 170 g
- maline, 170 g
- slatko vrhnje, 240 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
Biskvit
- Izmiksajte petit beurre kekse s maslacem. Nastalu smjesu presipajte u kalup za tortu promjera 23 cm.
Krema
- U malu tavu nalijte hladnu vodu i umiješajte želatinu u prahu te pustite da odstoji 1 minutu.
- Smjesu zagrijte na laganoj vatri i miješajte dok se želatina sasvim ne otopi. Ostavite da se malo ohladi.
- U blenderu grubo nasjeckajte jagode, borovnice i maline. Nemojte ih sasvim izblendati jer će biti previše tekući te se cheesecake neće stvrdnuti.
- U velikoj zdjeli za miješanje mikserom na srednjoj brzini istucite krem sir dok ne postane pahuljast.
- Umiksajte šećer, a zatim i jagode, borovnice i maline. Dodajte želatinu i miješajte dok se dobro ne sjedini.
- U odvojenoj zdjeli srednje veličine izmiksajte slatko vrhnje mikserom na srednjoj brzini samo dok se ne stvore kruti vrhovi.
- Nastali šlag dodajte u smjesu od bobica i temeljito izmiksajte.
- Kremu ravnomjerno rasporedite po biskvitu i stavite u hladnjak na barem 6 sati.
- Uklonite obruč od kalupa, narežite i poslužite.
|
Vrijeme pripreme:25minuta |