- Almo Čatlak
- 110 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Chilli con carne
U našem video receptu saznajte kako pripremiti chilli con carne.
Sve je krenulo u Meksiku pa se malo doradilo u Teksasu, a sad na svakom letku koji Vam ostave u poštanskom sandučiću možete pronaći chilli con carne. Ovo pikantno jelo kao stvoreno je za sve ljubitelje malo jače hrane, pa stoga ne oklijevajte nego probajte...
Chilli con carne - U našem video receptu saznajte kako pripremiti chilli con carne. - junetina (bez kosti), luk, češnjak, svježa crvena paprika (ljuta), svježa zelena paprika (ljuta), pelati rajčice, mesni temeljac (iz kocke), kukuruzno brašno, grah (crvenog, iz konzerve), ulje, sol i papar, Prije svega meso očistimo od kožica i žilica, te narežemo na kockice. ; U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo meso, začinimo solju i paprom, te sve zajedno pržimo, po potrebi miješajući, dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. ; Potom umiješamo protisnuti češnjak, zelenu ljutu papriku očišćenu od petiljke i sjemenki i narezanu na trakice, a čim pusti miris umiješamo sjeckanu pelati rajčicu, ulijemo toliko mesne juhe da pokrije sastojke, po želji dodamo još jednu cijelu ljutu crvenu papriku i sve zajedno kuhamo po prilici jedan sat. ; U zasebnu zdjelicu ulijemo 100 ml vode, dodamo kukuruzno brašno, sve zajedno izmiješamo i umiješamo u lonac s mesom. ; Zatim u lonac umiješamo crveni grah iz konzerve, sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 600 g bez kosti
- luk, 3 glavice
- češnjak, 4 režnja
- svježa crvena paprika, 1 ljuta
- svježa zelena paprika, 1 ljuta
- pelati rajčice, 400 g
- mesni temeljac, 300 ml iz kocke
- kukuruzno brašno, 1 žlica
- grah, 300 g crvenog, iz konzerve
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega meso očistimo od kožica i žilica, te narežemo na kockice.
- U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne omekša.
- Zatim u tavu dodamo meso, začinimo solju i paprom, te sve zajedno pržimo, po potrebi miješajući, dok ne ispari tekućina koju meso ispusti.
- Potom umiješamo protisnuti češnjak, zelenu ljutu papriku očišćenu od petiljke i sjemenki i narezanu na trakice, a čim pusti miris umiješamo sjeckanu pelati rajčicu, ulijemo toliko mesne juhe da pokrije sastojke, po želji dodamo još jednu cijelu ljutu crvenu papriku i sve zajedno kuhamo po prilici jedan sat.
- U zasebnu zdjelicu ulijemo 100 ml vode, dodamo kukuruzno brašno, sve zajedno izmiješamo i umiješamo u lonac s mesom.
- Zatim u lonac umiješamo crveni grah iz konzerve, sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:110minuta |