Chop suey s puretinom i shiitake gljivama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti chop suey s puretinom i shiitake gljivama. – pureći file, shiitake gljive, zelene mahune, brokula, bambus iz konzerve, celerova stabljika, luk, umak od kamenica, šampinjoni (iz konzerve), sojin umak, sezamovo ulje, sol, bijeli papar, Mahune prerežemo na dva dijela, stabljiku celera narežemo na kolutove, luk na kockice, brokulu natrgamo na cvjetiće i prepolovimo ih, puretinu narežemo na veće trakice, a shiitake gljive prepolovimo.
; U zdjelu stavimo narezanu puretinu, posolimo ju, prelijemo sojinim umakom, sezamovim uljem, dodamo žličicu bijelog papra, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira najmanje jedan sat. ; Pred kraj mariniranja brokulu stavimo u lonac s vrelom vodom na 30 sekundi (blanširamo), zatim ju ohladimo pod mlazom hladne vode i ocijedimo. ; U ugrijani wok stavimo mariniranu puretinu, dodamo narezan luk i pržimo na jakoj vatri, stalno miješajući. ; Nakon 5 minuta dodamo narezane mahune i celerovu stabljiku, promiješamo i pržimo još 5 minuta. ; Zatim dodamo šampinjone i bambus, ulijemo umak od ostriga i dobro izmiješamo sastojke. ; Potom dodamo narezane shiitake gljive i blanširanu brokulu, promiješamo i kuhamo još 1-2 minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Chop suey na kineskom doslovno znači „različiti sastojci“, a izvorno dolazi iz kineskog grada Toisan u pokrajini Guandong. Vjeruje se da je ovo jelo postalo poznato u SAD-u 1880-ih, tijekom gradnje Američke transkontinentalne željeznice, gdje su većinu radne snage činili kineski emigranti. I mi smo pomiješali „različite sastojke“ i ispalo je odlično, a to možete i provjeriti u našem videu!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Chop suey s puretinom i shiitake gljivama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti chop suey s puretinom i shiitake gljivama. – pureći file, shitake gljive, zelene mahune, brokula, bambus iz konzerve, celerova stabljika, luk, umak od kamenica, šampinjoni (iz konzerve), sojin umak, sezamovo ulje, sol, bijeli papar, Mahune prerežemo na dva dijela, stabljiku celera narežemo na kolutove, luk na kockice, brokulu natrgamo na cvjetiće i prepolovimo ih, puretinu narežemo na veće trakice, a shiitake gljive prepolovimo.
; U zdjelu stavimo narezanu puretinu, posolimo ju, prelijemo sojinim umakom, sezamovim uljem, dodamo žličicu bijelog papra, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira najmanje jedan sat. ; Pred kraj mariniranja brokulu stavimo u lonac s vrelom vodom na 30 sekundi (blanširamo), zatim ju ohladimo pod mlazom hladne vode i ocijedimo. ; U ugrijani wok stavimo mariniranu puretinu, dodamo narezan luk i pržimo na jakoj vatri, stalno miješajući. ; Nakon 5 minuta dodamo narezane mahune i celerovu stabljiku, promiješamo i pržimo još 5 minuta. ; Zatim dodamo šampinjone i bambus, ulijemo umak od ostriga i dobro izmiješamo sastojke. ; Potom dodamo narezane shiitake gljive i blanširanu brokulu, promiješamo i kuhamo još 1-2 minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Chop suey s puretinom i shiitake gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti chop suey s puretinom i shiitake gljivama.
Chop suey na kineskom doslovno znači „različiti sastojci“, a izvorno dolazi iz kineskog grada Toisan u pokrajini Guandong. Vjeruje se da je ovo jelo postalo poznato u SAD-u 1880-ih, tijekom gradnje Američke transkontinentalne željeznice, gdje su većinu radne snage činili kineski emigranti. I mi smo pomiješali „različite sastojke“ i ispalo je odlično, a to možete i provjeriti u našem videu!
Chop suey s puretinom i shiitake gljivama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti chop suey s puretinom i shiitake gljivama. - pureći file, shitake gljive, zelene mahune, brokula, bambus iz konzerve, celerova stabljika, luk, umak od kamenica, šampinjoni (iz konzerve), sojin umak, sezamovo ulje, sol, bijeli papar, Mahune prerežemo na dva dijela, stabljiku celera narežemo na kolutove, luk na kockice, brokulu natrgamo na cvjetiće i prepolovimo ih, puretinu narežemo na veće trakice, a shiitake gljive prepolovimo.
; U zdjelu stavimo narezanu puretinu, posolimo ju, prelijemo sojinim umakom, sezamovim uljem, dodamo žličicu bijelog papra, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira najmanje jedan sat. ; Pred kraj mariniranja brokulu stavimo u lonac s vrelom vodom na 30 sekundi (blanširamo), zatim ju ohladimo pod mlazom hladne vode i ocijedimo. ; U ugrijani wok stavimo mariniranu puretinu, dodamo narezan luk i pržimo na jakoj vatri, stalno miješajući. ; Nakon 5 minuta dodamo narezane mahune i celerovu stabljiku, promiješamo i pržimo još 5 minuta. ; Zatim dodamo šampinjone i bambus, ulijemo umak od ostriga i dobro izmiješamo sastojke. ; Potom dodamo narezane shiitake gljive i blanširanu brokulu, promiješamo i kuhamo još 1-2 minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Mahune prerežemo na dva dijela, stabljiku celera narežemo na kolutove, luk na kockice, brokulu natrgamo na cvjetiće i prepolovimo ih, puretinu narežemo na veće trakice, a shiitake gljive prepolovimo.
U zdjelu stavimo narezanu puretinu, posolimo ju, prelijemo sojinim umakom, sezamovim uljem, dodamo žličicu bijelog papra, promiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da se marinira najmanje jedan sat.
Pred kraj mariniranja brokulu stavimo u lonac s vrelom vodom na 30 sekundi (blanširamo), zatim ju ohladimo pod mlazom hladne vode i ocijedimo.
U ugrijani wok stavimo mariniranu puretinu, dodamo narezan luk i pržimo na jakoj vatri, stalno miješajući.
Nakon 5 minuta dodamo narezane mahune i celerovu stabljiku, promiješamo i pržimo još 5 minuta.
Zatim dodamo šampinjone i bambus, ulijemo umak od ostriga i dobro izmiješamo sastojke.
Potom dodamo narezane shiitake gljive i blanširanu brokulu, promiješamo i kuhamo još 1-2 minute.