- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Ciganski gulaš
Saznajte kako pripremiti ciganski gulaš u našem video receptu.
Za osnovnu vrstu gulaša karakteristično je da ga pripremamo sa govedinom. U slučaju ciganskog gulaša upotrijebili smo svinjetinu, a sve zajedno obogatili smo svježom paprikom i sjeckanom rajčicom, kao i sa malo dimljene slanine. Rezultat je jedan od najfinijih gulaša kojeg možete probati, izuzetno sočan i intenzivnog okusa. Umjesto krumpira ili kruha uz ovo jelo puno bolje paše vruća palenta.
Ciganski gulaš - Saznajte kako pripremiti ciganski gulaš u našem video receptu. - svinjetina, luk, paprika, slanina (dimljene), mast, češnjak, ljuta mljevena paprika, temeljac mesne juhe, rajčice pelati (sjeckanih), ulje, sol i papar, Na masti popržimo na kockice narezanu slaninu i luk. Dodamo meso narezano na kocke, te i njega popržimo. Dodamo luk narezan na trakice i sve zajedno kratko pirjamo. ; Zatim dodajemo protisnuti češnjak i čim pusti miris dodamo papriku narezanu na rezance i sve zajedno pirjamo oko 10 minuta na srednje jakoj vatri. ; Po potrebi začinimo solju, dodamo mljevenu crvenu papriku, mesni temeljac i sjeckanu rajčicu.; Sve zajedno podlijemo sa toliko vode da pokrije sastojke i kuhamo dok meso ne omekša.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjetina, 350 g
- luk, 500 g
- paprika, 150 g
- slanina, 100 g dimljene
- mast, 20 g
- češnjak, 2 češnja
- ljuta mljevena paprika, 3 žlice
- temeljac mesne juhe, 250 ml
- pelati rajčice, 200 ml sjeckanih
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na masti popržimo na kockice narezanu slaninu i luk. Dodamo meso narezano na kocke, te i njega popržimo. Dodamo luk narezan na trakice i sve zajedno kratko pirjamo.
- Zatim dodajemo protisnuti češnjak i čim pusti miris dodamo papriku narezanu na rezance i sve zajedno pirjamo oko 10 minuta na srednje jakoj vatri.
- Po potrebi začinimo solju, dodamo mljevenu crvenu papriku, mesni temeljac i sjeckanu rajčicu.
- Sve zajedno podlijemo sa toliko vode da pokrije sastojke i kuhamo dok meso ne omekša.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |