Ciganski gulaš

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Ciganski gulaš
Saznajte kako pripremiti ciganski gulaš u našem video receptu.

Za osnovnu vrstu gulaša karakteristično je da ga pripremamo sa govedinom. U slučaju ciganskog gulaša upotrijebili smo svinjetinu, a sve zajedno obogatili smo svježom paprikom i sjeckanom rajčicom, kao i sa malo dimljene slanine. Rezultat je jedan od najfinijih gulaša kojeg možete probati, izuzetno sočan i intenzivnog okusa. Umjesto krumpira ili kruha uz ovo jelo puno bolje paše vruća palenta.

Ciganski gulaš - Saznajte kako pripremiti ciganski gulaš u našem video receptu. - svinjetina, luk, paprika, slanina (dimljene), mast, češnjak, ljuta mljevena paprika, temeljac mesne juhe, rajčice pelati (sjeckanih), ulje, sol i papar, Na masti popržimo na kockice narezanu slaninu i luk. Dodamo meso narezano na kocke, te i njega popržimo. Dodamo luk narezan na trakice i sve zajedno kratko pirjamo. ; Zatim dodajemo protisnuti češnjak i čim pusti miris dodamo papriku narezanu na rezance i sve zajedno pirjamo oko 10 minuta na srednje jakoj vatri. ; Po potrebi začinimo solju, dodamo mljevenu crvenu papriku, mesni temeljac i sjeckanu rajčicu.; Sve zajedno podlijemo sa toliko vode da pokrije sastojke i kuhamo dok meso ne omekša.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na masti popržimo na kockice narezanu slaninu i luk. Dodamo meso narezano na kocke, te i njega popržimo. Dodamo luk narezan na trakice i sve zajedno kratko pirjamo.
  2. Zatim dodajemo protisnuti češnjak i čim pusti miris dodamo papriku narezanu na rezance i sve zajedno pirjamo oko 10 minuta na srednje jakoj vatri.
  3. Po potrebi začinimo solju, dodamo mljevenu crvenu papriku, mesni temeljac i sjeckanu rajčicu.
  4. Sve zajedno podlijemo sa toliko vode da pokrije sastojke i kuhamo dok meso ne omekša.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 26
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: