- Almo Čatlak
- 45 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Čokoladna Charlotta
Saznajte kako pripremiti čokoladnu Charlottu u našem video receptu.
Ovaj fini kolač kao da spaja dvije kuhinje: meksičku i francusku. Charlotta je tipični francuski kolač, a čili papričica kombinirana s čokoladom odlika je starih civilizacija Azteka i Maya. Ne morate se bojati da će ljuta papričica uništiti okus ovog slatkog kolača, njena aroma jedva je primjetna i savršeno se sljubljuje sa svim ostalim sastojcima!
Čokoladna Charlotta - Saznajte kako pripremiti čokoladnu Charlottu u našem video receptu. - čokolada (tamne čokolade sa min. 70% kakaa), čokolada (tamne čokolade s komadićima narančine kore), jaje, piškote (otprilike), čili papričica, naranča (arancina za ukrašavanje), U zdjelu na pari stavimo izlomljene komadiće čokolade i miješamo dok se ne rastopi i ne postane glatka. Maknemo sa vatre i postepeno umiješamo žumanjke. ; Zatim dodamo mljevenu čili papričicu i polako promiješamo čokoladnu smjesu. ; Bjelanjke istučemo u čvrsti snijeg pa i njega lopaticom rahlo pomiješamo sa čokoladnom smjesom. ; Piškote izrežemo na visinu nešto višu od visine kalupa za torte (manjeg promjera), te ih jednu do druge posložimo okrenute sa šećernom stranom prema van uz stjenku kalupa. ; U sredinu zatim istresemo pripremljenu čokoladnu smjesu i stavimo je u hladnjak na nekoliko sati, da se dobro ohladi i stvrdne. ; Prije posluživanja Charlottu po vrhu ukrasimo arancinima.; -
Upute po koracima:
- U zdjelu na pari stavimo izlomljene komadiće čokolade i miješamo dok se ne rastopi i ne postane glatka. Maknemo sa vatre i postepeno umiješamo žumanjke.
- Zatim dodamo mljevenu čili papričicu i polako promiješamo čokoladnu smjesu.
- Bjelanjke istučemo u čvrsti snijeg pa i njega lopaticom rahlo pomiješamo sa čokoladnom smjesom.
- Piškote izrežemo na visinu nešto višu od visine kalupa za torte (manjeg promjera), te ih jednu do druge posložimo okrenute sa šećernom stranom prema van uz stjenku kalupa.
- U sredinu zatim istresemo pripremljenu čokoladnu smjesu i stavimo je u hladnjak na nekoliko sati, da se dobro ohladi i stvrdne.
- Prije posluživanja Charlottu po vrhu ukrasimo arancinima.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |