Čokoladna Charlotta

 • 45 min
 • 8 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Čokoladna Charlotta
Saznajte kako pripremiti čokoladnu Charlottu u našem video receptu.

Ovaj fini kolač kao da spaja dvije kuhinje: meksičku i francusku. Charlotta je tipični francuski kolač, a čili papričica kombinirana s čokoladom odlika je starih civilizacija Azteka i Maya. Ne morate se bojati da će ljuta papričica uništiti okus ovog slatkog kolača, njena aroma jedva je primjetna i savršeno se sljubljuje sa svim ostalim sastojcima!

Čokoladna Charlotta - Saznajte kako pripremiti čokoladnu Charlottu u našem video receptu. - čokolada (tamne čokolade sa min. 70% kakaa), čokolada (tamne čokolade s komadićima narančine kore), jaje, piškote (otprilike), čili papričica, naranča (arancina za ukrašavanje), U zdjelu na pari stavimo izlomljene komadiće čokolade i miješamo dok se ne rastopi i ne postane glatka. Maknemo sa vatre i postepeno umiješamo žumanjke. ; Zatim dodamo mljevenu čili papričicu i polako promiješamo čokoladnu smjesu. ; Bjelanjke istučemo u čvrsti snijeg pa i njega lopaticom rahlo pomiješamo sa čokoladnom smjesom. ; Piškote izrežemo na visinu nešto višu od visine kalupa za torte (manjeg promjera), te ih jednu do druge posložimo okrenute sa šećernom stranom prema van uz stjenku kalupa. ; U sredinu zatim istresemo pripremljenu čokoladnu smjesu i stavimo je u hladnjak na nekoliko sati, da se dobro ohladi i stvrdne. ; Prije posluživanja Charlottu po vrhu ukrasimo arancinima.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U zdjelu na pari stavimo izlomljene komadiće čokolade i miješamo dok se ne rastopi i ne postane glatka. Maknemo sa vatre i postepeno umiješamo žumanjke.
 2. Zatim dodamo mljevenu čili papričicu i polako promiješamo čokoladnu smjesu.
 3. Bjelanjke istučemo u čvrsti snijeg pa i njega lopaticom rahlo pomiješamo sa čokoladnom smjesom.
 4. Piškote izrežemo na visinu nešto višu od visine kalupa za torte (manjeg promjera), te ih jednu do druge posložimo okrenute sa šećernom stranom prema van uz stjenku kalupa.
 5. U sredinu zatim istresemo pripremljenu čokoladnu smjesu i stavimo je u hladnjak na nekoliko sati, da se dobro ohladi i stvrdne.
 6. Prije posluživanja Charlottu po vrhu ukrasimo arancinima.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 30
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: