- Fina Malinić
- 65 min
- 12 porcije
- Vrlo kalorično
- Srednje zahtjevno
- Sadrži jaja i mlijeko
Čokoladna torta
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti finu čokoladnu tortu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Biskvit
- šećer, 2 šalice
- brašno, 1 3/4 šalice
- kakao prašak, 3/4 šalice nezaslađeni
- soda bikarbona, 1,5 žličica
- prašak za pecivo, 1,5 žličica
- sol, 1 žličica
- jaja, 2 komada
- mlijeko, 1 šalica
- biljno ulje, 1/2 šalice
- ekstrakt vanilije, 2 žličice
- voda, 1 šalica (kipuća)
- Krema
- maslac, 3/4 šalice
- kakao prašak, 1,5 šalice nezaslađeni
- šećer u prahu, 1 šalica
- mlijeko, 2/3 šalice
- ekstrakt vanilije, 1 žličica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Zagrijte pećnicu na 175°C. Nauljite i pobrašnite dva kalupa za torte (22 cm).
- U srednje velikoj zdjeli pomiješajte šećer, brašno, kakao prašak, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol.
- Nakon toga umiješajte jaja, mlijeko, ulje i ekstrakt vanilije, a zatim miješajte električnim mikserom oko 3 minute.
- Nakon toga ručno umiješajte vruću vodu te smjesu prelijte u pripremljene kapule za pečenje.
- Pecite 30-35 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Kad su gotovi, pričekajte 10-20 minuta prije nego biskvite izvadite iz kalupa i potpuno ohladite.
- Otopite maslac, a zatim dodajte kakao prašak, šećer u prahu, mlijeko i ekstrakt vanilije. Dobro promiješajte dok ne dobijete kremastu teksturu.
- Horizontalno prerežite gotove biskvite, svaki premažite kremom te ih posložite jedan na drugoga.
- Na kraju gotovu tortu premažite preostalom kremom i ukrasite po želji.
|
Vrijeme pripreme:65minuta |