Čokoladna torta s pinjolima i ribizlima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti čokoladnu tortu s pinjolima i ribizlima. – biskvit (gotovog), čokolada za kuhanje, šećer, vanilin šećer, žumanjak, maslac, rum, ribiz (crnog), pinjoli, slatko vrhnje ((za šlag)), boja za hranu ((crvena i žuta)), Na pari rastapamo čokoladu za kuhanje. ; U posebnoj posudi miješamo šećer i vanilin šećer s žumanjcima dok smjesa ne postane pjenasta. Ovako izrađenu smjesu stavimo na paru i u nju umiješamo rastopljenu čokoladu. ; U smjesu čokolade, žumanjka i šećera dodajemo maslac i miješamo ju dok ne postane glatka. Zatim dodamo rum, crne ribizle te sve zajedno izmiješamo. ; Gotovim nadjevom namažemo donji biskvit, stavljamo srednji sloj biskvita koji također namažemo nadjevom i na kraju kolač poklopimo preostalim komadom biskvita. ; U dvije iste posude napravimo žuti i crveni šlag tako da umiješamo željenu slastičarsku boju u već gotovi šlag. Žutim šlagom namažemo tortu sa strane, a crvenim po vrhu. ; Pinjole popržimo na laganoj vatri, pustimo ih da se ohlade i njima dekoriramo tortu sa svih strana (odozgo ih samo posipamo, a sa strane ih bacamo da se zalijepe za šlag). ; Na kraju gornji rub torte ukrasimo sa cvjetićima od šlaga. ; Tortu stavimo u hladnjak na sat vremena i nakon toga je spremna za serviranje.; – Sa čokoladnom tortom ne možete pogriješiti: jako puno ljudi voli čokoladu, pa će većina vaših gostiju biti zadovoljna. Ova verzija torte olakšana je za izradu biskvita, jer koristimo kupovni, ali zato su krema, pinjoli i šlag – svježi i slasni. Slobodno se poigrajte sa slastičarskim bojama i dizajnirajte tortu koja će najbolje pasati baš uz vaš blagdanski stol.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Čokoladna torta s pinjolima i ribizlima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti čokoladnu tortu s pinjolima i ribizlima. – biskvit (gotovog), čokolada za kuhanje, šećer, vanilin šećer, žumanjak, maslac, rum, ribiz (crnog), pinjoli, slatko vrhnje ((za šlag)), boja za hranu ((crvena i žuta)), Na pari rastapamo čokoladu za kuhanje. ; U posebnoj posudi miješamo šećer i vanilin šećer s žumanjcima dok smjesa ne postane pjenasta. Ovako izrađenu smjesu stavimo na paru i u nju umiješamo rastopljenu čokoladu. ; U smjesu čokolade, žumanjka i šećera dodajemo maslac i miješamo ju dok ne postane glatka. Zatim dodamo rum, crne ribizle te sve zajedno izmiješamo. ; Gotovim nadjevom namažemo donji biskvit, stavljamo srednji sloj biskvita koji također namažemo nadjevom i na kraju kolač poklopimo preostalim komadom biskvita. ; U dvije iste posude napravimo žuti i crveni šlag tako da umiješamo željenu slastičarsku boju u već gotovi šlag. Žutim šlagom namažemo tortu sa strane, a crvenim po vrhu. ; Pinjole popržimo na laganoj vatri, pustimo ih da se ohlade i njima dekoriramo tortu sa svih strana (odozgo ih samo posipamo, a sa strane ih bacamo da se zalijepe za šlag). ; Na kraju gornji rub torte ukrasimo sa cvjetićima od šlaga. ; Tortu stavimo u hladnjak na sat vremena i nakon toga je spremna za serviranje.; -</div>
Čokoladna torta s pinjolima i ribizlima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti čokoladnu tortu s pinjolima i ribizlima.
Sa čokoladnom tortom ne možete pogriješiti: jako puno ljudi voli čokoladu, pa će većina vaših gostiju biti zadovoljna. Ova verzija torte olakšana je za izradu biskvita, jer koristimo kupovni, ali zato su krema, pinjoli i šlag - svježi i slasni. Slobodno se poigrajte sa slastičarskim bojama i dizajnirajte tortu koja će najbolje pasati baš uz vaš blagdanski stol.
Čokoladna torta s pinjolima i ribizlima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti čokoladnu tortu s pinjolima i ribizlima. - biskvit (gotovog), čokolada za kuhanje, šećer, vanilin šećer, žumanjak, maslac, rum, ribiz (crnog), pinjoli, slatko vrhnje ((za šlag)), boja za hranu ((crvena i žuta)), Na pari rastapamo čokoladu za kuhanje. ; U posebnoj posudi miješamo šećer i vanilin šećer s žumanjcima dok smjesa ne postane pjenasta. Ovako izrađenu smjesu stavimo na paru i u nju umiješamo rastopljenu čokoladu. ; U smjesu čokolade, žumanjka i šećera dodajemo maslac i miješamo ju dok ne postane glatka. Zatim dodamo rum, crne ribizle te sve zajedno izmiješamo. ; Gotovim nadjevom namažemo donji biskvit, stavljamo srednji sloj biskvita koji također namažemo nadjevom i na kraju kolač poklopimo preostalim komadom biskvita. ; U dvije iste posude napravimo žuti i crveni šlag tako da umiješamo željenu slastičarsku boju u već gotovi šlag. Žutim šlagom namažemo tortu sa strane, a crvenim po vrhu. ; Pinjole popržimo na laganoj vatri, pustimo ih da se ohlade i njima dekoriramo tortu sa svih strana (odozgo ih samo posipamo, a sa strane ih bacamo da se zalijepe za šlag). ; Na kraju gornji rub torte ukrasimo sa cvjetićima od šlaga. ; Tortu stavimo u hladnjak na sat vremena i nakon toga je spremna za serviranje.; -
U posebnoj posudi miješamo šećer i vanilin šećer s žumanjcima dok smjesa ne postane pjenasta. Ovako izrađenu smjesu stavimo na paru i u nju umiješamo rastopljenu čokoladu.
U smjesu čokolade, žumanjka i šećera dodajemo maslac i miješamo ju dok ne postane glatka. Zatim dodamo rum, crne ribizle te sve zajedno izmiješamo.
Gotovim nadjevom namažemo donji biskvit, stavljamo srednji sloj biskvita koji također namažemo nadjevom i na kraju kolač poklopimo preostalim komadom biskvita.
U dvije iste posude napravimo žuti i crveni šlag tako da umiješamo željenu slastičarsku boju u već gotovi šlag. Žutim šlagom namažemo tortu sa strane, a crvenim po vrhu.
Pinjole popržimo na laganoj vatri, pustimo ih da se ohlade i njima dekoriramo tortu sa svih strana (odozgo ih samo posipamo, a sa strane ih bacamo da se zalijepe za šlag).
Na kraju gornji rub torte ukrasimo sa cvjetićima od šlaga.
Tortu stavimo u hladnjak na sat vremena i nakon toga je spremna za serviranje.