- Ivana Vukmanić
- 60 min
- 2 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Čokoladne lazanje
Saznajte kako pripremiti čokoladne lazanje u našem video receptu.
Pravo jelo za ovisnike o čokoladi, ali i za one kojima je bitno da hrana osim što je ukusna i dobro izgleda. Krema od jaja, trokuti od čokolade, malo tučenog slatkog vrhnja i listić mente postat će i u kuhinji slastičara amatera savršen slastičarski proizvod.
Čokoladne lazanje - Saznajte kako pripremiti čokoladne lazanje u našem video receptu. - čokolada (za kuhanje), jaje, šećer u prahu, glatko brašno, mlijeko, 2/3 mlijeka stavimo u posudu da zavri. ; U posebnoj zdjelici, od žumanjaka, preostale količine mlijeka, brašna i šećera napravimo glatku smjesu. ; Smjesu zatim prebacimo u zavrelo mlijeko i uz stalno miješanje pjenjačom pustimo da kuha 5 minuta. Pazimo da se ne stvore grudice. ; Kada je krema kuhana pustimo je da se ohladi. Za to vrijeme na pari rastopimo čokoladu (pazimo da ne rastapamo na velikoj temperaturi). ; Kada je gotova prelijemo je na termo foliju i pravokutno i ravnomjerno je rasporedimo na debljinu oko 4 mm. ; Pustimo je 5 minuta da se malo stvrdne, a zatim zarezujemo oblike trokuta od čokolade. ; Stavimo je u hladnjak da se do kraja ohladi i stvrdne. ; Kada su svi sastojci spremni slažemo redom sloj po sloj trokutića čokolade pa na njega rahlo stavimo kremu, pa pokrijemo sa sljedećim trokutićem čokolade i tako 3 reda. ; Završavamo sa trokutićem čokolade, a njega ukrasimo šlagom i listićem svježe mente.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- čokolada, 100 g za kuhanje
- jaja, 3
- šećer u prahu, 50 g
- glatko brašno, 20 g
- mlijeko, 3 dl
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- 2/3 mlijeka stavimo u posudu da zavri.
- U posebnoj zdjelici, od žumanjaka, preostale količine mlijeka, brašna i šećera napravimo glatku smjesu.
- Smjesu zatim prebacimo u zavrelo mlijeko i uz stalno miješanje pjenjačom pustimo da kuha 5 minuta. Pazimo da se ne stvore grudice.
- Kada je krema kuhana pustimo je da se ohladi. Za to vrijeme na pari rastopimo čokoladu (pazimo da ne rastapamo na velikoj temperaturi).
- Kada je gotova prelijemo je na termo foliju i pravokutno i ravnomjerno je rasporedimo na debljinu oko 4 mm.
- Pustimo je 5 minuta da se malo stvrdne, a zatim zarezujemo oblike trokuta od čokolade.
- Stavimo je u hladnjak da se do kraja ohladi i stvrdne.
- Kada su svi sastojci spremni slažemo redom sloj po sloj trokutića čokolade pa na njega rahlo stavimo kremu, pa pokrijemo sa sljedećim trokutićem čokolade i tako 3 reda.
- Završavamo sa trokutićem čokolade, a njega ukrasimo šlagom i listićem svježe mente.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |