Čokoladne lazanje

 • 60 min
 • 2 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Čokoladne lazanje
Saznajte kako pripremiti čokoladne lazanje u našem video receptu.

Pravo jelo za ovisnike o čokoladi, ali i za one kojima je bitno da hrana osim što je ukusna i dobro izgleda. Krema od jaja, trokuti od čokolade, malo tučenog slatkog vrhnja i listić mente postat će i u kuhinji slastičara amatera savršen slastičarski proizvod.

Čokoladne lazanje - Saznajte kako pripremiti čokoladne lazanje u našem video receptu. - čokolada (za kuhanje), jaje, šećer u prahu, glatko brašno, mlijeko, 2/3 mlijeka stavimo u posudu da zavri. ; U posebnoj zdjelici, od žumanjaka, preostale količine mlijeka, brašna i šećera napravimo glatku smjesu. ; Smjesu zatim prebacimo u zavrelo mlijeko i uz stalno miješanje pjenjačom pustimo da kuha 5 minuta. Pazimo da se ne stvore grudice. ; Kada je krema kuhana pustimo je da se ohladi. Za to vrijeme na pari rastopimo čokoladu (pazimo da ne rastapamo na velikoj temperaturi). ; Kada je gotova prelijemo je na termo foliju i pravokutno i ravnomjerno je rasporedimo na debljinu oko 4 mm. ; Pustimo je 5 minuta da se malo stvrdne, a zatim zarezujemo oblike trokuta od čokolade. ; Stavimo je u hladnjak da se do kraja ohladi i stvrdne. ; Kada su svi sastojci spremni slažemo redom sloj po sloj trokutića čokolade pa na njega rahlo stavimo kremu, pa pokrijemo sa sljedećim trokutićem čokolade i tako 3 reda. ; Završavamo sa trokutićem čokolade, a njega ukrasimo šlagom i listićem svježe mente.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. 2/3 mlijeka stavimo u posudu da zavri.
 2. U posebnoj zdjelici, od žumanjaka, preostale količine mlijeka, brašna i šećera napravimo glatku smjesu.
 3. Smjesu zatim prebacimo u zavrelo mlijeko i uz stalno miješanje pjenjačom pustimo da kuha 5 minuta. Pazimo da se ne stvore grudice.
 4. Kada je krema kuhana pustimo je da se ohladi. Za to vrijeme na pari rastopimo čokoladu (pazimo da ne rastapamo na velikoj temperaturi).
 5. Kada je gotova prelijemo je na termo foliju i pravokutno i ravnomjerno je rasporedimo na debljinu oko 4 mm.
 6. Pustimo je 5 minuta da se malo stvrdne, a zatim zarezujemo oblike trokuta od čokolade.
 7. Stavimo je u hladnjak da se do kraja ohladi i stvrdne.
 8. Kada su svi sastojci spremni slažemo redom sloj po sloj trokutića čokolade pa na njega rahlo stavimo kremu, pa pokrijemo sa sljedećim trokutićem čokolade i tako 3 reda.
 9. Završavamo sa trokutićem čokolade, a njega ukrasimo šlagom i listićem svježe mente.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 23
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: