Čokoladni muffini

 • 80 min
 • 12 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Čokoladni muffini
Saznajte kako pripremiti čokoladne muffine u našem video receptu.

Muffini, muffini, muffini... Čak samo izgovaranje riječi muffin je nježno i meko, a ukoliko pripremite muffine na naš način s dodatkom sladoleda, shvatiti ćete pravo značenje poznate uzrečice ...prijeđimo s riječi na djela.

Čokoladni muffini - Saznajte kako pripremiti čokoladne muffine u našem video receptu. - čokolada za kuhanje, maslac, vanilin šećer, šećer, kakao (u prahu), namjensko brašno, jaje, sladoled (od vanilije), sol, U zdjelu s brašnom dodamo šećer, vanilin šećer, kakao prah, sol i izmiješamo sastojke. ; Zatim u zdjelu iznad pare stavimo čokoladu, dodamo maslac i kada se čokolada počne topiti miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. Rastopljenu čokoladu maknemo s pare i ostavimo da se malo ohladi. ; U rashlađenu čokoladu mikserom postupno umiješamo jaja, a zatim polako i pripremljenu mješavinu od brašna, te pojačamo brzinu i miksamo po prilici 5 minuta. Ovako pripremljenu smjesu stavimo u hladnjak da odstoji 30-ak minuta. ; Ohlađenu smjesu premjestimo u maslacem premazane kalupe za muffine i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 15-ak minuta.; Gotove muffine premjestimo na tanjure, malo im udubimo vrh u koji stavimo kuglicu sladoleda od vanilije i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U zdjelu s brašnom dodamo šećer, vanilin šećer, kakao prah, sol i izmiješamo sastojke.
 2. Zatim u zdjelu iznad pare stavimo čokoladu, dodamo maslac i kada se čokolada počne topiti miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. Rastopljenu čokoladu maknemo s pare i ostavimo da se malo ohladi.
 3. U rashlađenu čokoladu mikserom postupno umiješamo jaja, a zatim polako i pripremljenu mješavinu od brašna, te pojačamo brzinu i miksamo po prilici 5 minuta. Ovako pripremljenu smjesu stavimo u hladnjak da odstoji 30-ak minuta.
 4. Ohlađenu smjesu premjestimo u maslacem premazane kalupe za muffine i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 15-ak minuta.
 5. Gotove muffine premjestimo na tanjure, malo im udubimo vrh u koji stavimo kuglicu sladoleda od vanilije i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 25
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: