- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Crveni pilav riža sa začinima na indijski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti crveni pilav rižu sa začinima na indijski način.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- crvena riža, 500 g
- voda, 900 ml
- indijski oraščići, 120 g
- klinčić, 4 komada
- sjemenke kardamoma, 1/4 žličice
- korica cimeta, 2 cm
- kim, 1 žlica
- luk, 3 glavice
- grožđice, 120 g
- kurkuma, 1 žličica
- šafran, 1 žličica
- korijander, 1 vezica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U ugrijanu tavu ulijemo ulje, na ulje dodamo sjeckani luk, malo posolimo i kratko pržimo na srednje jakoj vatri. Nakon 2-3 minute u tavu dodamo ekološku crvenu rižu i kratko miješamo da riža upije masnoću.
- Za to vrijeme u mužaru usitnimo indijske oraščiće. Polovicu razmrvljenih indijskih oraščića dodamo u tavu s rižom i lukom. Također dodamo štapić cimeta i ostale začine: kim, kurkumu, šafran i suhe grožđice. Sastojke dobro izmiješamo i kada su začini počeli puštati miris, sastojke preselimo u vatrostalnu posudu i ravnomjerno ih rasporedimo, dodamo nekoliko cijelih indijskih oraščića, sve zajedno prelijemo toplom vodom i stavimo u pećnicu zagrijanu na 220°C.
- Nakon 40-tak minuta rižu izvadimo iz pećnice i možemo je poslužiti. Prethodno je izmiješamo i rasporedimo na tanjuru. Rižu dodatno posipamo s malo mrvljenih indijskih oraščića i sve zajedno ukrasimo s nekoliko listića svježeg korijandara.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |