- Almo Čatlak
- 100 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Ćufte na grčki način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ćufte na grčki način.
Ćufte, ćufte, ćuftice pokazat će Vam svoje novo lice! Mljeveno meso ima stotinu primjena, a baš su se za ovakvu odlučili u Grčkoj. Govedina, crno vino, kim... tko bi odolio takvoj kombinaciji?
Ćufte na grčki način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ćufte na grčki način. - mljevena govedina, kruh (starog), crno vino, luk, peršin (sjeckani), češnjak, jaje, kim, sjeckana rajčica, mesna kocka ((temeljac)), koncentrat rajčice, šećer, lovorov list, maslinovo ulje, ulje, sol i papar, U zdjelu stavimo kriške kruha, prelijemo ih crnim vinom i ostavimo da se moče nekoliko minuta, odnosno, dok ne omekšaju. Omekšali kruh izvadimo i dobro ocijedimo, a preostalo vino sačuvamo. ; U zasebnu zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo sjeckani luk, peršin, umućeno jaje, protisnuti češnjak, mrvljeni kim, začinimo solju i paprom, te kuhačom izmiješamo sastojke. ; Zatim u smjesu dodamo omekšali kruh, sve zajedno izmiješamo rukom, poklopimo i ostavimo da odstoji jedan sat. ; Potom navlaženim rukama oblikujemo okruglice promjera po prilici 3 centimetra, te ih sa svih strana popržimo u tavi, na mješavini maslinovog i običnog ulja. ; Pržene okruglice izvadimo iz masnoće, ocijedimo i stavimo na toplo. ; U tavu, na masnoću od prženja, ulijemo preostalo crno vino, dodamo sjeckanu rajčicu, ulijemo mesni temeljac, dodamo koncentrat rajčice, malo šećera, začinimo solju i paprom, dodamo lovorov list, promiješamo, a kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo dok umak ne reducira. ; Zatim u umak vratimo pržene okruglice, nježno promiješamo, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo još 10-ak minuta. ; Gotove okruglice poslužimo s kuhanom rižom, prženim ili pire krumpirom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mljevena govedina, 500 g
- kruh, 2 kriške starog
- crno vino, 100 ml
- luk, 1/2 glavice
- peršin, 1 žlica sjeckani
- češnjak, 1 češanj
- jaje, 1
- kim, 1/2 žličice
- rajčica, 700 g sjeckana
- mesna kocka, 100 ml (temeljac)
- koncentrat rajčice, 1 žličica
- šećer, 1/2 žličice
- lovorov list, 1
- maslinovo ulje
- ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu stavimo kriške kruha, prelijemo ih crnim vinom i ostavimo da se moče nekoliko minuta, odnosno, dok ne omekšaju. Omekšali kruh izvadimo i dobro ocijedimo, a preostalo vino sačuvamo.
- U zasebnu zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo sjeckani luk, peršin, umućeno jaje, protisnuti češnjak, mrvljeni kim, začinimo solju i paprom, te kuhačom izmiješamo sastojke.
- Zatim u smjesu dodamo omekšali kruh, sve zajedno izmiješamo rukom, poklopimo i ostavimo da odstoji jedan sat.
- Potom navlaženim rukama oblikujemo okruglice promjera po prilici 3 centimetra, te ih sa svih strana popržimo u tavi, na mješavini maslinovog i običnog ulja.
- Pržene okruglice izvadimo iz masnoće, ocijedimo i stavimo na toplo.
- U tavu, na masnoću od prženja, ulijemo preostalo crno vino, dodamo sjeckanu rajčicu, ulijemo mesni temeljac, dodamo koncentrat rajčice, malo šećera, začinimo solju i paprom, dodamo lovorov list, promiješamo, a kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo dok umak ne reducira.
- Zatim u umak vratimo pržene okruglice, nježno promiješamo, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo još 10-ak minuta.
- Gotove okruglice poslužimo s kuhanom rižom, prženim ili pire krumpirom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |