Curry od slanutka s naan pecivom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti curry od slanutka s naan pecivom. – slanutak (iz konzerve), luk, đumbir (svježeg), češnjak, pelati rajčice, jogurt (tekućeg), kim, kurkuma, čili papričica, korijander (u sjemenkama), curry pasta, voda (tople), suhi kvasac, smeđi šećer, brašno, prašak za pecivo, mlijeko, ulje, sol, U zdjelicu stavimo dvije žlice brašna, dodamo suhi kvasac, smeđi šećer, ulijemo vodu, pjenjačom izmiješamo sastojke i stavimo na stranu da se digne pjenica. ; Za to vrijeme nasjeckamo korijander, luk i đumbir, češnjak protisnemo, a pelat rajčicu ocijedimo i sitno narežemo. Zatim u zdjelu prosijemo brašno i prašak za peciva, ulijemo pjenicu, mlijeko, 50 ml jogurta, malo posolimo i promiješamo sastojke da se povežu. ; Potom smjesu premjestimo na pobrašnjenu radnu površinu i rukama izmijesimo jednolično tijesto. Nakon 5-6 minuta miješenja tijesto prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo ga da se diže 15-ak minuta. ; Zatim tijesto podijelimo na četiri jednaka dijela, rukom ih oblikujemo na ovalne oblike debljine pola centimetra, premjestimo na lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 270°C, ili na najveću temperaturu, 7-8 minuta.
; Gotova naan peciva premjestimo na tanjur, a u zdjelicu ulijemo 45 ml maslinovog ulja, dodamo sjeckani korijander, polovicu protisnutog češnjaka, promiješamo sastojke i polovicom dobivene mješavine premažemo peciva. ; Preostalu mješavinu ulijemo u ugrijanu tavu, dodamo sjeckani luk, kim, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 2-3 minute. ; Za to vrijeme u mužaru izmrvimo sjemenke korijandera, dodamo preostali protisnuti češnjak, sjeckani đumbir, čili u prahu, kurkumu i dobro izradimo u mužaru. ; U tavu, na prženi luk dodamo dobivenu smjesu iz mužara, curry pastu, narezanu pelat rajčicu, ocijeđeni slanutak, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta tavu maknemo s vatre, curry od slanutka rasporedimo na tanjure s naan pecivima, pokapamo preostalim jogurtom i poslužimo.; – 100 g slanutka sadrži 364 kcal/ 1522 kJ energije, 19,3% proteina i 17,4 g dijetetskih vlakana, izuzetno je zdrava namirnica i može se obraditi na više načina, poput namaza, kuhanja ili pirjanja. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Curry od slanutka s naan pecivom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti curry od slanutka s naan pecivom. – slanutak (iz konzerve), luk, đumbir (svježeg), češnjak, pelati rajčice, jogurt (tekućeg), kim, kurkuma, čili papričica, korijander (u sjemenkama), curry pasta, voda (tople), suhi kvasac, smeđi šećer, brašno, prašak za pecivo, mlijeko, ulje, sol, U zdjelicu stavimo dvije žlice brašna, dodamo suhi kvasac, smeđi šećer, ulijemo vodu, pjenjačom izmiješamo sastojke i stavimo na stranu da se digne pjenica. ; Za to vrijeme nasjeckamo korijander, luk i đumbir, češnjak protisnemo, a pelat rajčicu ocijedimo i sitno narežemo. Zatim u zdjelu prosijemo brašno i prašak za peciva, ulijemo pjenicu, mlijeko, 50 ml jogurta, malo posolimo i promiješamo sastojke da se povežu. ; Potom smjesu premjestimo na pobrašnjenu radnu površinu i rukama izmijesimo jednolično tijesto. Nakon 5-6 minuta miješenja tijesto prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo ga da se diže 15-ak minuta. ; Zatim tijesto podijelimo na četiri jednaka dijela, rukom ih oblikujemo na ovalne oblike debljine pola centimetra, premjestimo na lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 270°C, ili na najveću temperaturu, 7-8 minuta.
; Gotova naan peciva premjestimo na tanjur, a u zdjelicu ulijemo 45 ml maslinovog ulja, dodamo sjeckani korijander, polovicu protisnutog češnjaka, promiješamo sastojke i polovicom dobivene mješavine premažemo peciva. ; Preostalu mješavinu ulijemo u ugrijanu tavu, dodamo sjeckani luk, kim, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 2-3 minute. ; Za to vrijeme u mužaru izmrvimo sjemenke korijandera, dodamo preostali protisnuti češnjak, sjeckani đumbir, čili u prahu, kurkumu i dobro izradimo u mužaru. ; U tavu, na prženi luk dodamo dobivenu smjesu iz mužara, curry pastu, narezanu pelat rajčicu, ocijeđeni slanutak, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta tavu maknemo s vatre, curry od slanutka rasporedimo na tanjure s naan pecivima, pokapamo preostalim jogurtom i poslužimo.; -</div>
Curry od slanutka s naan pecivom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti curry od slanutka s naan pecivom.
100 g slanutka sadrži 364 kcal/ 1522 kJ energije, 19,3% proteina i 17,4 g dijetetskih vlakana, izuzetno je zdrava namirnica i može se obraditi na više načina, poput namaza, kuhanja ili pirjanja. U slast!
Curry od slanutka s naan pecivom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti curry od slanutka s naan pecivom. - slanutak (iz konzerve), luk, đumbir (svježeg), češnjak, pelati rajčice, jogurt (tekućeg), kim, kurkuma, čili papričica, korijander (u sjemenkama), curry pasta, voda (tople), suhi kvasac, smeđi šećer, brašno, prašak za pecivo, mlijeko, ulje, sol, U zdjelicu stavimo dvije žlice brašna, dodamo suhi kvasac, smeđi šećer, ulijemo vodu, pjenjačom izmiješamo sastojke i stavimo na stranu da se digne pjenica. ; Za to vrijeme nasjeckamo korijander, luk i đumbir, češnjak protisnemo, a pelat rajčicu ocijedimo i sitno narežemo. Zatim u zdjelu prosijemo brašno i prašak za peciva, ulijemo pjenicu, mlijeko, 50 ml jogurta, malo posolimo i promiješamo sastojke da se povežu. ; Potom smjesu premjestimo na pobrašnjenu radnu površinu i rukama izmijesimo jednolično tijesto. Nakon 5-6 minuta miješenja tijesto prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo ga da se diže 15-ak minuta. ; Zatim tijesto podijelimo na četiri jednaka dijela, rukom ih oblikujemo na ovalne oblike debljine pola centimetra, premjestimo na lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 270°C, ili na najveću temperaturu, 7-8 minuta.
; Gotova naan peciva premjestimo na tanjur, a u zdjelicu ulijemo 45 ml maslinovog ulja, dodamo sjeckani korijander, polovicu protisnutog češnjaka, promiješamo sastojke i polovicom dobivene mješavine premažemo peciva. ; Preostalu mješavinu ulijemo u ugrijanu tavu, dodamo sjeckani luk, kim, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 2-3 minute. ; Za to vrijeme u mužaru izmrvimo sjemenke korijandera, dodamo preostali protisnuti češnjak, sjeckani đumbir, čili u prahu, kurkumu i dobro izradimo u mužaru. ; U tavu, na prženi luk dodamo dobivenu smjesu iz mužara, curry pastu, narezanu pelat rajčicu, ocijeđeni slanutak, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta tavu maknemo s vatre, curry od slanutka rasporedimo na tanjure s naan pecivima, pokapamo preostalim jogurtom i poslužimo.; -
U zdjelicu stavimo dvije žlice brašna, dodamo suhi kvasac, smeđi šećer, ulijemo vodu, pjenjačom izmiješamo sastojke i stavimo na stranu da se digne pjenica.
Za to vrijeme nasjeckamo korijander, luk i đumbir, češnjak protisnemo, a pelat rajčicu ocijedimo i sitno narežemo. Zatim u zdjelu prosijemo brašno i prašak za peciva, ulijemo pjenicu, mlijeko, 50 ml jogurta, malo posolimo i promiješamo sastojke da se povežu.
Potom smjesu premjestimo na pobrašnjenu radnu površinu i rukama izmijesimo jednolično tijesto. Nakon 5-6 minuta miješenja tijesto prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo ga da se diže 15-ak minuta.
Zatim tijesto podijelimo na četiri jednaka dijela, rukom ih oblikujemo na ovalne oblike debljine pola centimetra, premjestimo na lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 270°C, ili na najveću temperaturu, 7-8 minuta.
Gotova naan peciva premjestimo na tanjur, a u zdjelicu ulijemo 45 ml maslinovog ulja, dodamo sjeckani korijander, polovicu protisnutog češnjaka, promiješamo sastojke i polovicom dobivene mješavine premažemo peciva.
Preostalu mješavinu ulijemo u ugrijanu tavu, dodamo sjeckani luk, kim, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 2-3 minute.
Za to vrijeme u mužaru izmrvimo sjemenke korijandera, dodamo preostali protisnuti češnjak, sjeckani đumbir, čili u prahu, kurkumu i dobro izradimo u mužaru.
U tavu, na prženi luk dodamo dobivenu smjesu iz mužara, curry pastu, narezanu pelat rajčicu, ocijeđeni slanutak, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
Nakon 5-6 minuta tavu maknemo s vatre, curry od slanutka rasporedimo na tanjure s naan pecivima, pokapamo preostalim jogurtom i poslužimo.