Dagnje na buzaru

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Dagnje na buzaru
Saznajte kako pripremiti dagnje na buzaru u našem video receptu.

Dagnje su vjerojatno najpoznatije školjke u nas, ali i u mnogim drugim zemljama svijeta. Spremati ih možemo na mnoštvo načina, a vjerojatno najfiniji je i onaj najjednostavniji: na buzaru. Ne kuhaju se dugo, a lako je moguće da sve potrebne namirnice već imate u svojoj kuhinji. Zato trkom do najbliže tržnice (ili zgrabite peraje i masku, pa u more), po kilu-dvije ovih finih školjaka!

Dagnje na buzaru - Saznajte kako pripremiti dagnje na buzaru u našem video receptu. - dagnje, maslinovo ulje, peršin (sjeckani), češnjak, bijeli papar, bijelo vino, limun, Tupom stranom noža ostružemo sve priljepke sa vanjske strane školjaka i odvojimo dlakavu „bradu“ sa spoja. ; Pod mlazom hladne vode svaku školjku još jednom dobro isperemo. Napukle školjke i sve one koje se ne zatvore kada ih kucnemo, nisu žive i trebamo ih baciti. ; U tavi, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i malo papra, kratko promiješamo pa dodamo očišćene dagnje i na kolute narezan limun. ; Kada se dagnje otvore sve zajedno podlijemo vinom i pustimo da provrije, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tupom stranom noža ostružemo sve priljepke sa vanjske strane školjaka i odvojimo dlakavu „bradu“ sa spoja.
  2. Pod mlazom hladne vode svaku školjku još jednom dobro isperemo. Napukle školjke i sve one koje se ne zatvore kada ih kucnemo, nisu žive i trebamo ih baciti.
  3. U tavi, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i malo papra, kratko promiješamo pa dodamo očišćene dagnje i na kolute narezan limun.
  4. Kada se dagnje otvore sve zajedno podlijemo vinom i pustimo da provrije, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 37
Rating: 4.38
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: