- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Dagnje u umaku od rajčice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti dagnje u umaku od rajčice. – dagnje, pelati rajčice, peršin (sjeckanog), češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar (svježe mljeveni), Dagnje očistimo i isperemo u hladnoj vodi, a češnjak protisnemo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo pelat rajčicu, 2/3 protisnutog češnjaka, 2/3 sjeckanog peršina i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta dodamo dagnje, preostali češnjak i peršin, po želji začinimo solju i paprom, promiješamo, poklopimo i kuhamo na srednje jakoj vatri 5-6 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Jelo jako slično crvenoj buzari od dagnji, ali ipak malo drugačije, i jednako ili još i bolje od buzare. Svakako kušati!!!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Dagnje u umaku od rajčice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti dagnje u umaku od rajčice. – dagnje, pelati rajčice, peršin (sjeckanog), češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar (svježe mljeveni), Dagnje očistimo i isperemo u hladnoj vodi, a češnjak protisnemo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo pelat rajčicu, 2/3 protisnutog češnjaka, 2/3 sjeckanog peršina i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta dodamo dagnje, preostali češnjak i peršin, po želji začinimo solju i paprom, promiješamo, poklopimo i kuhamo na srednje jakoj vatri 5-6 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Dagnje u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti dagnje u umaku od rajčice.
Jelo jako slično crvenoj buzari od dagnji, ali ipak malo drugačije, i jednako ili još i bolje od buzare. Svakako kušati!!!
Dagnje u umaku od rajčice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti dagnje u umaku od rajčice. - dagnje, pelati rajčice, peršin (sjeckanog), češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar (svježe mljeveni), Dagnje očistimo i isperemo u hladnoj vodi, a češnjak protisnemo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo pelat rajčicu, 2/3 protisnutog češnjaka, 2/3 sjeckanog peršina i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta dodamo dagnje, preostali češnjak i peršin, po želji začinimo solju i paprom, promiješamo, poklopimo i kuhamo na srednje jakoj vatri 5-6 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Dagnje očistimo i isperemo u hladnoj vodi, a češnjak protisnemo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo pelat rajčicu, 2/3 protisnutog češnjaka, 2/3 sjeckanog peršina i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 10-ak minuta dodamo dagnje, preostali češnjak i peršin, po želji začinimo solju i paprom, promiješamo, poklopimo i kuhamo na srednje jakoj vatri 5-6 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|