- Miro Biondić
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Dimljeni buncek sa zapečenim krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti dimljeni buncek sa zapečenim krumpirom.
Ovo predivno tradicionalno seljačko jelo vrlo je ukusno i vrlo zasitno. Hrskavi zapečeni krumpiri i buncek koji se topi u ustima uljepšat će dan svima osim vegetarijancima.
Dimljeni buncek sa zapečenim krumpirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti dimljeni buncek sa zapečenim krumpirom. - buncek (dimljeni), krumpir, svinjska mast, hamburger, luk, paprika, bijelo vino, vlasac, slatka mljevena paprika, jaje, vrhnje za kuhanje, sol i papar, Oguljene krumpire narežemo na kriške, solimo, paprimo, dodamo luk i papriku narezane na rezance, hamburger narezan na kockice, začinimo sa vlascem i crvenom paprikom, pomiješamo u posudi za pečenje uz dodatak svinjske masti i bijelog vina. ; Na pripremljene krumpire položimo kuhani dimljeni buncek i sve zajedno stavimo peći u pećnicu na donju razinu, na 180°C oko 50 minuta.; U međuvremenu umutimo jaja i vrhnje i time prelijemo krumpir. ; Nastavimo peći još 30 minuta. ; Buncek narežemo i serviramo na krumpiru u posudi u kojoj smo i pekli, sve posipamo sjeckanim listom peršina.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- buncek, 1 dimljeni
- krumpir, 600 g
- svinjska mast, 4 žlice
- hamburger, 100 g
- luk, 1 glavica
- paprika, 1
- bijelo vino, 1 dl
- vlasac, 1 žličica
- slatka mljevena paprika, 1 žličica
- jaja, 2
- vrhnje za kuhanje, 3 dl
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Oguljene krumpire narežemo na kriške, solimo, paprimo, dodamo luk i papriku narezane na rezance, hamburger narezan na kockice, začinimo sa vlascem i crvenom paprikom, pomiješamo u posudi za pečenje uz dodatak svinjske masti i bijelog vina.
- Na pripremljene krumpire položimo kuhani dimljeni buncek i sve zajedno stavimo peći u pećnicu na donju razinu, na 180°C oko 50 minuta.
- U međuvremenu umutimo jaja i vrhnje i time prelijemo krumpir.
- Nastavimo peći još 30 minuta.
- Buncek narežemo i serviramo na krumpiru u posudi u kojoj smo i pekli, sve posipamo sjeckanim listom peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |