- Fina Malinić
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Energetske pločice odličan su izvor energije, ali mnoge kupovne opcije sadrže puno šećera i aditiva.
Domaće energetske pločice
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti domaće energetske pločice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- zobene pahuljice, 350 g
- rižine pahuljice, 240 g
- orašasti plodovi, 120 g nasjeckani, odabir po želji (orasi, lješnjaci, bademi, pekan orasi i sl)
- sušeno voće, 120 g odabir po želji (brusnice, grožđice i sl.)
- ekstrakt vanilije, 1 žličica
- sol prstohvat
- maslac od kikirikija, 3 žlice ili 1 žlica kakao praha
- med, 120 ml
- kokosovo ulje, 2 žlice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Zagrijte pećnicu na 170°C. Pripremite lim za pečenje. Namastite ga s kokosovim uljem. Na lim za pečenje stavite masni papir za pečenje.
- Ukoliko želite jači okus, orašaste proizvode možete kratko tostirati. Ako ste odabrali tvrđe suho voće namočite ga u vrućoj vodi 10 minuta i dobro ocijedite.
- U zdjelu pomiješajte zobene pahuljice, rižine pahuljice, suho voće i nasjeckane orašaste proizvode.
- Kratko ugrijte kokosovo ulje na laganoj vatri. U njega dodajte ekstrakt vanilije, sol, maslac od kikirikija ili kakao prah.
- Tekuće sastojke prelijte preko suhih sastojka i dobro promiješajte dok se smjesa ne počne lijepiti.
- Smjesu utisnite u lim za pečenje i poravnajte te stavite peći 20-25 minuta ukoliko želite mekše ili 25-30 minuta za hrskavije energetske pločice.
- Pustite da se pečena smjesa ohladi i stisne potom ih narežite na 8 komada.
- Energetske pločice možete omotati u masni papir i pohraniti u posudu do 2 tjedna.
|
Vrijeme pripreme:35minuta |