Domaće šnenokle

  • 20 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Domaće šnenokle
U našem video receptu saznajte kako pripremiti domaće šnenokle.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U plitku široku posudu iznad vatre ulijemo mlijeko u koji dodamo vanilin šećer i na srednje jakoj vatri pustimo da mlijeko zakuha. Za to vrijeme odvojimo bjelanjke od žumanjka. U bjelanjke dodamo dvije žlice šećera i mikserom izradimo u snijeg.
  2. Kada smo dobili čvrsti snijeg, žlicom uzimamo snijeg od bjelanjaka i stavljamo preko kuhanog mlijeka poput žličnjaka te kuhamo 1-2 minuta potom okrećemo i kuhamo još toliko. Kuhane bjelanjke izvadimo sa strane.
  3. Zatim izradimo kremu od jaja tako da na 4 jaja stavimo 3 žlice šećera, dodamo malo soli i sve zajedno izradimo u jednoličnu kremu. Kremu od jaja dodamo u vrelo mlijeko dok se ne zgusne.
  4. U zdjelice stavimo kuhane oblačiće od bjelanjaka i prelijemo kremom od bjelanjaka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 55
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: