- Fina Malinić
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Bešamel je mliječni umak koji se najviše koristi u talijanskoj kuhinji. Poznat je još kao bijeli umak ili „sauce blanche”. Ovaj umak nezaobilazan je dio pripremanja lazanja, cannellona i musaka.
Domaći bešamel umak
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti bešamel umak.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- brašno, 100 g
- maslac, 100 g
- mlijeko, 1,5 l
- bijeli papar prstohvat
- sir ribanac, 1 žličica
- muškatni oraščić po želji (mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na zagrijanom maslacu popržite kratko brašno uz neprestano miješanje.
- U smjesu polako dodajte zagrijano mlijeko jako miješajući kako bi izbjegli grudice.
- U umak dodajte sol i papar po želji i mutite pjenjačom ili kuhačom do ne dobijete gust i gladak umak.
|
Vrijeme pripreme:30minuta |