- Ivana Vukmanić
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Pogodno za Vegane
Domaći čips – Saznajte kako pripremiti domaći čips u našem video receptu. – krumpir, ulje, sol, Oprani mladi krumpir tanko narežemo na kriške, nožem ili na ribež. ; Lim za pečenje premažemo tankim slojem ulja i po njemu poslažemo kriške krumpira, pazeći da se ne preklapaju, pa i njih premažemo tankim slojem ulja.; Tako pripremljen krumpir stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 250°C, 10-ak minuta. ; Tijekom pečenja nekoliko puta otvorimo vrata pećnice da pustimo paru kako bi čips postao hrskav. ; Gotov čips izvadimo iz pećnice, posolimo ga i poslužimo.; – Da, da, čips iz domaće proizvodnje. Savršen način da si ispunite vrijeme dok razmišljate o životu, svemiru i svemu ostalom, ili dok čekate da naraste vrijednost dionica tvrtke koje ste nedavno kupili. Naime, dobro je čuvana tajna da je domaći čips jedno od najneisplativijih jela na svijetu. I novčano i vremenski. A nije baš ni zdravo, jer i domaći čips je, kao i industrijski, samo jedan tužni polukremirani komad krumpira sa puno ulja i soli. No dobro, bez aditiva. Zašto ga onda spremati, pitate? Nemam pojma. Eto toliko, da ne bi rekli da nismo iskreni prema vama.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Domaći čips – Saznajte kako pripremiti domaći čips u našem video receptu. – krumpir, ulje, sol, Oprani mladi krumpir tanko narežemo na kriške, nožem ili na ribež. ; Lim za pečenje premažemo tankim slojem ulja i po njemu poslažemo kriške krumpira, pazeći da se ne preklapaju, pa i njih premažemo tankim slojem ulja.; Tako pripremljen krumpir stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 250°C, 10-ak minuta. ; Tijekom pečenja nekoliko puta otvorimo vrata pećnice da pustimo paru kako bi čips postao hrskav. ; Gotov čips izvadimo iz pećnice, posolimo ga i poslužimo.; -</div>
Domaći čips
Saznajte kako pripremiti domaći čips u našem video receptu.
Da, da, čips iz domaće proizvodnje. Savršen način da si ispunite vrijeme dok razmišljate o životu, svemiru i svemu ostalom, ili dok čekate da naraste vrijednost dionica tvrtke koje ste nedavno kupili. Naime, dobro je čuvana tajna da je domaći čips jedno od najneisplativijih jela na svijetu. I novčano i vremenski. A nije baš ni zdravo, jer i domaći čips je, kao i industrijski, samo jedan tužni polukremirani komad krumpira sa puno ulja i soli. No dobro, bez aditiva. Zašto ga onda spremati, pitate? Nemam pojma. Eto toliko, da ne bi rekli da nismo iskreni prema vama.
Domaći čips - Saznajte kako pripremiti domaći čips u našem video receptu. - krumpir, ulje, sol, Oprani mladi krumpir tanko narežemo na kriške, nožem ili na ribež. ; Lim za pečenje premažemo tankim slojem ulja i po njemu poslažemo kriške krumpira, pazeći da se ne preklapaju, pa i njih premažemo tankim slojem ulja.; Tako pripremljen krumpir stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 250°C, 10-ak minuta. ; Tijekom pečenja nekoliko puta otvorimo vrata pećnice da pustimo paru kako bi čips postao hrskav. ; Gotov čips izvadimo iz pećnice, posolimo ga i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Oprani mladi krumpir tanko narežemo na kriške, nožem ili na ribež.
- Lim za pečenje premažemo tankim slojem ulja i po njemu poslažemo kriške krumpira, pazeći da se ne preklapaju, pa i njih premažemo tankim slojem ulja.
- Tako pripremljen krumpir stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 250°C, 10-ak minuta.
- Tijekom pečenja nekoliko puta otvorimo vrata pećnice da pustimo paru kako bi čips postao hrskav.
- Gotov čips izvadimo iz pećnice, posolimo ga i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 32
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
domaci cips, kako napraviti cips, čips iz pećnice,
Jela koja su danas popularna:
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 46
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Fina juha s povrćem, tjesteninom i mortadelom
Votes: 48
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Shiitake gljive sa svježim zelenim rezancima
Votes: 54
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Fileti grdobine u panceti
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Pašteta od guščje jetre
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Pikantni pekarski krumpir s umakom od aromatizirane rajčice
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Pečeno-kuhana juneća rebra iz pećnice s pikantnim umakom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
210 min
Almo Čatlak
Sipice iz padele (tave)
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Hot dog u slatko-kiselom umaku
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Tjestenina sa sušenim rajčicama, rukolom i bosiljkom
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Janjetina na marokanski način
Votes: 54
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
220 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)