- Almo Čatlak
- 20 min
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Domaći dodatak jelima
Saznajte kako pripremiti domaći dodatak jelima u našem video receptu.
Vjerojatno ste i vi barem jednom kod kuhanja koristili neki od povrtnih dodataka jelima, među kojima je najpoznatija Vegeta. Oni dopunjavaju i pojačavaju okus, čineći kuhanje bržim i jednostavnijim. No ako brinete zbog aditiva i konzervansa koji se nalaze u tim proizvodima, onda je za vas idealan ovaj domaći povrtni dodatak jelima. Pripremite ga kao zimnicu i moći ćete ga koristiti veći dio godine.
Domaći dodatak jelima - Saznajte kako pripremiti domaći dodatak jelima u našem video receptu. - koraba, celerova stabljika, korijen celera, mrkva, pasternjak, đumbir, luk, poriluk, korijen peršina, peršin (listovi), sol (krupne), Povrće očistimo, operemo, osušimo, usitnimo u multipraktiku i premjestimo u veliku zdjelu. ; Dodamo krupnu morsku sol (10% od ukupne težine očišćenog povrća), dobro izmiješamo, ostavimo da odstoji 1 sat i stavimo u čiste i suhe staklenke. ; Sastojke prekrijemo slojem soli, zatvorimo i čuvamo na tamnom i hladnom mjestu, a nakon prvog otvaranja čuvamo u hladnjaku.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- koraba, 100 g
- celerova stabljika, 1
- korijen celera, 100 g
- mrkva, 100 g
- pasternjak, 100 g
- đumbir, 10 g
- luk, 1 glavica
- poriluk, 100 g
- korijen peršina, 100 g
- peršin, 1 vezica listovi
- sol, 70 g krupne
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Povrće očistimo, operemo, osušimo, usitnimo u multipraktiku i premjestimo u veliku zdjelu.
- Dodamo krupnu morsku sol (10% od ukupne težine očišćenog povrća), dobro izmiješamo, ostavimo da odstoji 1 sat i stavimo u čiste i suhe staklenke.
- Sastojke prekrijemo slojem soli, zatvorimo i čuvamo na tamnom i hladnom mjestu, a nakon prvog otvaranja čuvamo u hladnjaku.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |