- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Domaći kesten pire
U našem video receptu saznajte kako pripremiti domaći kesten pire.
Ako imate malo volje i vremena, gotovo se sve može pripremiti kod kuće, a takav je slučaj i s kesten pireom. Kao i sve ostalo što je domaće, bit će puno bolji nego kupovna verzija, a kad samo zamislite sve slastice koje od njega možete pripremiti, sigurni smo da ćete potrčati u kuhinju!
Domaći kesten pire - U našem video receptu saznajte kako pripremiti domaći kesten pire. - kesten (kuhanih i oguljenih), šećer, rum, aroma vanilije, vrhnje za šlag, U lonac za umake ulijemo vodu, dodamo 2 žlice šećera, malo izmješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 1-2 minute, kada smo dobili polurijetki sirup, ugasimo vatru, ulijemo rum, dodamo aromu vanilije, sve zajedno malo protresemo i stavimo na stranu da se malo ohladi. ; U multipraktik stavimo kestene i postupno ih usitnjavamo uz doljevanje pripremljenog sirupa. ; Tako dobiveni kesten pire premjestimo u pasirku, protisnemo ga u prikladne zdjelice, dodamo šlag, posipamo s malo čokoladnih lisitća i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kesten, 400 g kuhanih i oguljenih
- šećer, 70 g
- rum, 40 ml
- aroma vanilije, 12 ml
- vrhnje za šlag, 200 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac za umake ulijemo vodu, dodamo šećer, malo izmješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 1-2 minute, kada smo dobili polurijetki sirup, ugasimo vatru, ulijemo rum, dodamo aromu vanilije, sve zajedno malo protresemo i stavimo na stranu da se malo ohladi.
- U multipraktik stavimo kestene i postupno ih usitnjavamo uz doljevanje pripremljenog sirupa.
- Tako dobiveni kesten pire premjestimo u pasirku, protisnemo ga u prikladne zdjelice, dodamo šlag, posipamo s malo čokoladnih lisitća i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |