- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Doručak sa zelenim šparogama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti doručak sa zelenim šparogama.
Pop-up: Jedna biljka šparoge može dati 12-15 izdanaka, tijekom berbe od 3. pa do kraja 6. mjeseca, a za ovo jelo nam treba točno toliko šparoga, nešto šunke, jaja i dobra volja.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šparoge, 1 kg zelenih
- šećer, 1/2 žličice
- maslac, 25 g
- luk, 2 glavice ljubičastog
- kuhana šunka, 200 g
- jaja, 8
- parmezan, 60 g
- vlasac, 1 vezica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Šunku narežemo na tanke ploške, a potom na trakice, parmezan narežemo na listiće, šparogama odrežemo donji tvrdi dio i ogulimo im donju trećinu, luk narežemo na tanke kolutove, a vlasac nasjeckamo.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo šparoge, dodamo maslac, šećer i kuhamo ih na srednje jakoj vatri 10 minuta.
- Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo kolutove luka i pržimo ga 2 minute.
- Zatim luk izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo trakice šunke i pržimo ih 3 minute.
- Potom pržene trakice šunke izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja razbijemo jaja, posolimo ih i ispečemo ih „na oko“.
- Kuhane šparoge ocijedimo i rasporedimo na tanjure, posipamo prženim lukom i šunkom, prekrijemo pečenim jajima, posipamo listićima parmezana i sjeckanim vlascem te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |