Drobljeni krumpir s jabukama i kobasicom

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Drobljeni krumpir s jabukama i kobasicom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti drobljeni krumpir s jabukama i kobasicom.

„Pomme de terre“ je francuski naziv za krumpir i znači „jabuka iz zemlje“, a kad spojimo „jabuku iz zemlje“ s „jabukom s grane“ te „začinimo“ kobasicama, dobijemo nešto zaista senzacionalno.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kranjske kobasice i luk narežemo na kolutove, oguljene jabuke na kriške, oguljeni krumpir na kocke, a sok od limuna iscijedimo.
  2. Narezan krumpir stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ga 20-ak minuta.
  3. U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  4. Zatim dodamo šećer, narezane jabuke, ulijemo limunov sok, posipamo muškatnim oraščićem, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
  5. Za to vrijeme u zasebnu tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane kobasice i kolutove luka, začinimo paprom, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 5-6 minuta, a potom tavu poklopimo i maknemo s vatre.
  6. Kuhani krumpir ocijedimo i premjestimo u tavu s jabukama i sve zajedno grubo izdrobimo vilicom.
  7. Dobivenu mješavinu krumpira i jabuka premjestimo u posudu za posluživanje, preko nje rasporedimo kobasice i luk i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 53
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: