- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Drobljeni krumpir s jabukama i kobasicom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti drobljeni krumpir s jabukama i kobasicom. – krumpir, jabuke, šećer, limun, muškatni oraščić (naribanog), luk, kranjske kobasice, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Kranjske kobasice i luk narežemo na kolutove, oguljene jabuke na kriške, oguljeni krumpir na kocke, a sok od limuna iscijedimo. ; Narezan krumpir stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ga 20-ak minuta. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo šećer, narezane jabuke, ulijemo limunov sok, posipamo muškatnim oraščićem, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane kobasice i kolutove luka, začinimo paprom, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 5-6 minuta, a potom tavu poklopimo i maknemo s vatre. ; Kuhani krumpir ocijedimo i premjestimo u tavu s jabukama i sve zajedno grubo izdrobimo vilicom. ; Dobivenu mješavinu krumpira i jabuka premjestimo u posudu za posluživanje, preko nje rasporedimo kobasice i luk i poslužimo.
; – „Pomme de terre“ je francuski naziv za krumpir i znači „jabuka iz zemlje“, a kad spojimo „jabuku iz zemlje“ s „jabukom s grane“ te „začinimo“ kobasicama, dobijemo nešto zaista senzacionalno.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Drobljeni krumpir s jabukama i kobasicom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti drobljeni krumpir s jabukama i kobasicom. – krumpir, jabuke, šećer, limun, muškatni oraščić (naribanog), luk, kranjske kobasice, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Kranjske kobasice i luk narežemo na kolutove, oguljene jabuke na kriške, oguljeni krumpir na kocke, a sok od limuna iscijedimo. ; Narezan krumpir stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ga 20-ak minuta. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo šećer, narezane jabuke, ulijemo limunov sok, posipamo muškatnim oraščićem, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane kobasice i kolutove luka, začinimo paprom, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 5-6 minuta, a potom tavu poklopimo i maknemo s vatre. ; Kuhani krumpir ocijedimo i premjestimo u tavu s jabukama i sve zajedno grubo izdrobimo vilicom. ; Dobivenu mješavinu krumpira i jabuka premjestimo u posudu za posluživanje, preko nje rasporedimo kobasice i luk i poslužimo.
; -</div>
Drobljeni krumpir s jabukama i kobasicom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti drobljeni krumpir s jabukama i kobasicom.
„Pomme de terre“ je francuski naziv za krumpir i znači „jabuka iz zemlje“, a kad spojimo „jabuku iz zemlje“ s „jabukom s grane“ te „začinimo“ kobasicama, dobijemo nešto zaista senzacionalno.
Drobljeni krumpir s jabukama i kobasicom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti drobljeni krumpir s jabukama i kobasicom. - krumpir, jabuke, šećer, limun, muškatni oraščić (naribanog), luk, kranjske kobasice, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Kranjske kobasice i luk narežemo na kolutove, oguljene jabuke na kriške, oguljeni krumpir na kocke, a sok od limuna iscijedimo. ; Narezan krumpir stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ga 20-ak minuta. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo šećer, narezane jabuke, ulijemo limunov sok, posipamo muškatnim oraščićem, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane kobasice i kolutove luka, začinimo paprom, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 5-6 minuta, a potom tavu poklopimo i maknemo s vatre. ; Kuhani krumpir ocijedimo i premjestimo u tavu s jabukama i sve zajedno grubo izdrobimo vilicom. ; Dobivenu mješavinu krumpira i jabuka premjestimo u posudu za posluživanje, preko nje rasporedimo kobasice i luk i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Kranjske kobasice i luk narežemo na kolutove, oguljene jabuke na kriške, oguljeni krumpir na kocke, a sok od limuna iscijedimo.
- Narezan krumpir stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ga 20-ak minuta.
- U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo šećer, narezane jabuke, ulijemo limunov sok, posipamo muškatnim oraščićem, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme u zasebnu tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane kobasice i kolutove luka, začinimo paprom, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 5-6 minuta, a potom tavu poklopimo i maknemo s vatre.
- Kuhani krumpir ocijedimo i premjestimo u tavu s jabukama i sve zajedno grubo izdrobimo vilicom.
- Dobivenu mješavinu krumpira i jabuka premjestimo u posudu za posluživanje, preko nje rasporedimo kobasice i luk i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 53
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:35minuta |
|