- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Dulce de leche – mliječna karamel krema – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Dulce de leche – mliječnu karamel kremu. – mlijeko, šećer, aroma vanilije, soda bikarbona, mlijeko u prahu, U lonac ulijemo mlijeko, dodamo šećer i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo, povremeno miješajući pjenjačom, dok se šećer potpuno ne rastopi. ; Zatim u mlijeko dodamo aromu vanilije, sodu bikarbonu, mlijeko u prahu i sve zajedno dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice (sodu bikarbonu smo dodali da povećamo Ph vrijednost smjese i potaknemo njeno tamnjenje). ; Potom na laganoj vatri, uz stalno miješanje pjenjačom, ukuhavamo sastojke dok ne dobijemo jednoličnu smeđu i polu gustu kremu. Još vruću kremu prelijemo u prikladne staklenke, ostavimo da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom držimo u hladnjaku i do mjesec dana.; – Ova slatka krema nalik karamelu stiže nam sa španolskog govornog područja, a pravi se od zaslađenog mlijeka koje se polagano kuha kako bi se dobila gusta krema koja se zatim koristi kao osnova ili preljev za brojne deserte. Itekako vrijedi probati.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Dulce de leche – mliječna karamel krema – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Dulce de leche – mliječnu karamel kremu. – mlijeko, šećer, aroma vanilije, soda bikarbona, mlijeko u prahu, U lonac ulijemo mlijeko, dodamo šećer i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo, povremeno miješajući pjenjačom, dok se šećer potpuno ne rastopi. ; Zatim u mlijeko dodamo aromu vanilije, sodu bikarbonu, mlijeko u prahu i sve zajedno dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice (sodu bikarbonu smo dodali da povećamo Ph vrijednost smjese i potaknemo njeno tamnjenje). ; Potom na laganoj vatri, uz stalno miješanje pjenjačom, ukuhavamo sastojke dok ne dobijemo jednoličnu smeđu i polu gustu kremu. Još vruću kremu prelijemo u prikladne staklenke, ostavimo da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom držimo u hladnjaku i do mjesec dana.; -</div>
Dulce de leche - mliječna karamel krema
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Dulce de leche - mliječnu karamel kremu.
Ova slatka krema nalik karamelu stiže nam sa španolskog govornog područja, a pravi se od zaslađenog mlijeka koje se polagano kuha kako bi se dobila gusta krema koja se zatim koristi kao osnova ili preljev za brojne deserte. Itekako vrijedi probati.
Dulce de leche - mliječna karamel krema - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Dulce de leche - mliječnu karamel kremu. - mlijeko, šećer, aroma vanilije, soda bikarbona, mlijeko u prahu, U lonac ulijemo mlijeko, dodamo šećer i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo, povremeno miješajući pjenjačom, dok se šećer potpuno ne rastopi. ; Zatim u mlijeko dodamo aromu vanilije, sodu bikarbonu, mlijeko u prahu i sve zajedno dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice (sodu bikarbonu smo dodali da povećamo Ph vrijednost smjese i potaknemo njeno tamnjenje). ; Potom na laganoj vatri, uz stalno miješanje pjenjačom, ukuhavamo sastojke dok ne dobijemo jednoličnu smeđu i polu gustu kremu. Još vruću kremu prelijemo u prikladne staklenke, ostavimo da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom držimo u hladnjaku i do mjesec dana.; -
Upute po koracima:
- U lonac ulijemo mlijeko, dodamo šećer i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo, povremeno miješajući pjenjačom, dok se šećer potpuno ne rastopi.
- Zatim u mlijeko dodamo aromu vanilije, sodu bikarbonu, mlijeko u prahu i sve zajedno dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice (sodu bikarbonu smo dodali da povećamo Ph vrijednost smjese i potaknemo njeno tamnjenje).
- Potom na laganoj vatri, uz stalno miješanje pjenjačom, ukuhavamo sastojke dok ne dobijemo jednoličnu smeđu i polu gustu kremu. Još vruću kremu prelijemo u prikladne staklenke, ostavimo da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom držimo u hladnjaku i do mjesec dana.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 35
Rating: 4.51
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:90minuta |
|
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
karamel krema,
Jela koja su danas popularna:
Hrskava piletina s mladim lukom i umakom od limuna
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Riba kokot kuhana na pari
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Miješano prženo voće u tempura tijestu
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Školjkice od lisnatog tijesta s nadjevom od sira i kupusa
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Gratinirana tjestenina sa šunkom i tvrdo kuhanim jajima
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Prepečenac s bananom i cimetom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
10 min
Fina Malinić
Riblji quiche
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Zapečene tortilje nadjevene špinatom i svježim kravljim sirom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Juha od krumpira i špinata
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Tjestenina s mladim bobom i umakom od rajčice
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Juneći file na posteljici od pancete s bundevom i sirom
Votes: 61
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)