- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Dulce de leche – mliječna karamel krema – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Dulce de leche – mliječnu karamel kremu. – mlijeko, šećer, aroma vanilije, soda bikarbona, mlijeko u prahu, U lonac ulijemo mlijeko, dodamo šećer i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo, povremeno miješajući pjenjačom, dok se šećer potpuno ne rastopi. ; Zatim u mlijeko dodamo aromu vanilije, sodu bikarbonu, mlijeko u prahu i sve zajedno dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice (sodu bikarbonu smo dodali da povećamo Ph vrijednost smjese i potaknemo njeno tamnjenje). ; Potom na laganoj vatri, uz stalno miješanje pjenjačom, ukuhavamo sastojke dok ne dobijemo jednoličnu smeđu i polu gustu kremu. Još vruću kremu prelijemo u prikladne staklenke, ostavimo da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom držimo u hladnjaku i do mjesec dana.; – Ova slatka krema nalik karamelu stiže nam sa španolskog govornog područja, a pravi se od zaslađenog mlijeka koje se polagano kuha kako bi se dobila gusta krema koja se zatim koristi kao osnova ili preljev za brojne deserte. Itekako vrijedi probati.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Dulce de leche – mliječna karamel krema – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Dulce de leche – mliječnu karamel kremu. – mlijeko, šećer, aroma vanilije, soda bikarbona, mlijeko u prahu, U lonac ulijemo mlijeko, dodamo šećer i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo, povremeno miješajući pjenjačom, dok se šećer potpuno ne rastopi. ; Zatim u mlijeko dodamo aromu vanilije, sodu bikarbonu, mlijeko u prahu i sve zajedno dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice (sodu bikarbonu smo dodali da povećamo Ph vrijednost smjese i potaknemo njeno tamnjenje). ; Potom na laganoj vatri, uz stalno miješanje pjenjačom, ukuhavamo sastojke dok ne dobijemo jednoličnu smeđu i polu gustu kremu. Još vruću kremu prelijemo u prikladne staklenke, ostavimo da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom držimo u hladnjaku i do mjesec dana.; -</div>
Dulce de leche - mliječna karamel krema
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Dulce de leche - mliječnu karamel kremu.
Ova slatka krema nalik karamelu stiže nam sa španolskog govornog područja, a pravi se od zaslađenog mlijeka koje se polagano kuha kako bi se dobila gusta krema koja se zatim koristi kao osnova ili preljev za brojne deserte. Itekako vrijedi probati.
Dulce de leche - mliječna karamel krema - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Dulce de leche - mliječnu karamel kremu. - mlijeko, šećer, aroma vanilije, soda bikarbona, mlijeko u prahu, U lonac ulijemo mlijeko, dodamo šećer i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo, povremeno miješajući pjenjačom, dok se šećer potpuno ne rastopi. ; Zatim u mlijeko dodamo aromu vanilije, sodu bikarbonu, mlijeko u prahu i sve zajedno dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice (sodu bikarbonu smo dodali da povećamo Ph vrijednost smjese i potaknemo njeno tamnjenje). ; Potom na laganoj vatri, uz stalno miješanje pjenjačom, ukuhavamo sastojke dok ne dobijemo jednoličnu smeđu i polu gustu kremu. Još vruću kremu prelijemo u prikladne staklenke, ostavimo da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom držimo u hladnjaku i do mjesec dana.; -
Upute po koracima:
- U lonac ulijemo mlijeko, dodamo šećer i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo, povremeno miješajući pjenjačom, dok se šećer potpuno ne rastopi.
- Zatim u mlijeko dodamo aromu vanilije, sodu bikarbonu, mlijeko u prahu i sve zajedno dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice (sodu bikarbonu smo dodali da povećamo Ph vrijednost smjese i potaknemo njeno tamnjenje).
- Potom na laganoj vatri, uz stalno miješanje pjenjačom, ukuhavamo sastojke dok ne dobijemo jednoličnu smeđu i polu gustu kremu. Još vruću kremu prelijemo u prikladne staklenke, ostavimo da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom držimo u hladnjaku i do mjesec dana.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 34
Rating: 4.5
You: 5
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:90minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
karamel krema, Karamel,
Jela koja su danas popularna:
Piletina u umaku od rajčice s tjesteninom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Fina Malinić
Brudet od ugora na ribarski način
Votes: 28
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Palenta s bijelim grahom i keljom
Votes: 47
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
80 min
Almo Čatlak
Zapečene punjene paprike s mljevenim mesom
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Toplo hladna salata s tvrdo kuhanim jajima
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pilav riža na indijski način
Votes: 92
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Svinjski medaljoni s kremastim umakom s tartufima
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Maksakaste - jetrica na estonski način
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Janjetina na lešo s umakom od rajčice
Votes: 51
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Morski pas u umaku od limuna
Votes: 24
Rating: 4.75
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Lionska salata s poširanim jajima
Votes: 51
Rating: 4.75
You: 3
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)