- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Džem-krem
U našem receptu saznajte kako pripremiti ukusnu slasticu Džem-krem.
Izvrsna slastica zanimljivog imena. Okusom podsjeća na, dobro nam poznatu, rožatu stoga je preporučamo svim ljubiteljima kremastih delicija.
Džem-krem - U našem receptu saznajte kako pripremiti ukusnu slasticu Džem-krem. - mlijeko, vrhnje za kuhanje, jaje, šećer u prahu, aroma vanilije, džem (po izboru (šljiva, marelica, smokva…)), U lonac ulijemo mlijeko i vrhnje za kuhanje, te zagrijemo (ne kuhamo). U zdjelu stavimo dva jaja, četiri žumanjka, šećer i aromu vanilije, te sve zajedno nježno miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. ; Zatim, stalno miješajući pjenjačom, vrlo polako dodajemo vruće mlijeko (oko 5-6 žlica), te sve zajedno polako ulijemo nazad u lonac s mlijekom, uz stalno miješanje pjenjačom. ; Dobivenu smjesu procijedimo kroz sito kako bi odstranili grudice. ; Džem ugrijemo s malo vode, da postane rjeđi i njime obložimo dno kalupa. Kalupe za kremu posložimo na dno vatrostalne posude i punimo pripremljenom smjesom, do pola centimetra ispod ruba. ; Zatim u vatrostalnu posudu ulijemo vruću vodu do polovice visine kalupa, te sve zajedno stavimo u zagrijanu pećnicu, na 170°C, 40-50 minuta. ; Gotovu kremu izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohladi. Prije posluživanja malim nožem odvojimo kremu i stjenku zdjelice, kalup pokrijemo desertnim tanjurićem, preokrenemo, dignemo kalup i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mlijeko, 400 ml
- vrhnje za kuhanje, 100 ml
- jaja, 6
- šećer u prahu, 120 g
- aroma vanilije, 1
- džem, 100 g po izboru (šljiva, marelica, smokva…)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac ulijemo mlijeko i vrhnje za kuhanje, te zagrijemo (ne kuhamo). U zdjelu stavimo dva jaja, četiri žumanjka, šećer i aromu vanilije, te sve zajedno nježno miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
- Zatim, stalno miješajući pjenjačom, vrlo polako dodajemo vruće mlijeko (oko 5-6 žlica), te sve zajedno polako ulijemo nazad u lonac s mlijekom, uz stalno miješanje pjenjačom.
- Dobivenu smjesu procijedimo kroz sito kako bi odstranili grudice.
- Džem ugrijemo s malo vode, da postane rjeđi i njime obložimo dno kalupa. Kalupe za kremu posložimo na dno vatrostalne posude i punimo pripremljenom smjesom, do pola centimetra ispod ruba.
- Zatim u vatrostalnu posudu ulijemo vruću vodu do polovice visine kalupa, te sve zajedno stavimo u zagrijanu pećnicu, na 170°C, 40-50 minuta.
- Gotovu kremu izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohladi. Prije posluživanja malim nožem odvojimo kremu i stjenku zdjelice, kalup pokrijemo desertnim tanjurićem, preokrenemo, dignemo kalup i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |